”HATBROTT”. Kanadensisk polis har spårat upp en bilist som orsakat däckspår på ett pride-målat övergångsställe. Bilisten misstänks för ”hatbrott”.

Polisen i kanadensiska Vancouver har spårat upp en bilist som med sin Ford Mustang har lämnat svarta däckspår mitt på ett övergångsställe.

Det är vanligt med bromsspår på övergångsställen, och i detta fall var det inte fråga om någon smitningsolycka. Polisen gick ändå ut med en efterlysning: Detta var nämligen att betrakta som ett ”hatbrott” eftersom övergångsstället inte var vitmålat, utan istället målat i alla regnbågens färger.

Det var poliser som hörde en bullrande bil som av däcktjutet lät som om den buskörde utanför självaste polisstationen.

När poliserna gick ut för att se vad buskörningen kunde ha berott på, lade de märke till att det efter bara en vecka nymålade regnbågsövergångsstället hade ”skändats”, som de uttrycker saken, genom att någon hade lämnat svarta däckspår på det.

Flera engagerade lokalbor hörde av sig med tips. Den lokala journalisten Sonia Aslam fick tag i bildmaterial som föreställer en Ford Mustang som i hög fart lämnar korsningen, och polisen gick ut med stillbilder på bilen med beskedet att de ”ville tala med föraren”.

Kommentarer på Twitter undrade dock hur däckspår kan vara vandalism. Karen McClusky skriver: ”Det är ju en gata som folk kör på.”

Sophia Narwitz anser att om pridesymboler är så känsliga, ska de kanske inte placeras där hundratals människor kör över dem varje dag.

Men polisen gav sig inte utan visade upp en bit säkrat bevis på förarens hat i form av gummirester från ett däck. Eftersom övergångsstället var målat på detta sätt istället för med vanlig vit färg anser poliserna att det var ”ett hatbrott utfört på ett övergångsställe som står för den exakta motsatsen.”

Transsexuella övergångsstället i Almere. Foto: Newspunch.

Regnbågsövergångsställen har under det senaste årtiondet blivit rikligt förekommande i vänsterliberala städer i väst, ända sedan de började som tillfälliga installationer under bögfestivalerna, skriver RT News.

Sedan dess har en del städer, bland andra London och Sydney, permanenta regnbågsövergångställen som målas om lite extra noggrant när färgen slits.

Förra året målade den holländska staden Almere världens första transsexövergångsställe.

Innan den svarta Mustangen begick detta ”hatbrott” verkar ingen ha haft någonting emot att övergångsställen ofta blir överkörda, kommenterar RT News.

Den hatande Mustangen i Vancouver.


  • Publicerad:
    2020-07-10 14:45