HOMOLOBBYN. Rysslands president hånar USA-ambassadens bögflagga.

Birobidzhans flagga för den judiska autonoma zonen i Sovjetunionen stod som förebild för homolobbyns ”pride”-flagga.

Igår, fredag, noterade Rysslands president Vladimir Putin roat att de ambassadanställda på USA:s ambassad i Moskva är bögar och flator.

Den amerikanska ambassaden hade hissat den så kallade prideflaggan vars utformning inspirerats av flaggan för den judiska autonoma regionen (ייִדישע אװטאָנאָמע געגנט‎) grundad av Josef Stalin i Sovjetunionen 1928, och som har Birobidzhan som huvudstad.

Regionen grundades i syfte att skapa ett judiskt Sion och där bryta guldmalm åt mäktiga judar i vad som då troddes vara världens största guldtäkt.

Den ryske presidenten antydde att hissandet av flaggan på USA:s ambassad speglar vilken sexuell läggning de ambassadanställda har, rapporterar TT.

Under en videokonferens berättade en parlamentariker för president Putin att flaggan vajade utanför den amerikanska ambassaden.

— Vilka arbetar i byggnaden, undrade Putin då och fick svaret: ”Amerikaner.”

— Låt dem fira. Det avslöjar ju ett och annat om människorna som jobbar där, fortsatte presidenten leende.

Ordväxlingen skedde samma dag som Putin undertecknade de författningstillägg som den ryska befolkningen röstade om tidigare i veckan. I ett av tilläggen fastslås att äktenskapet enligt lag ska definieras som en relation mellan man och kvinna, i enlighet med naturens ordning.

Sexualitet – en personlig fråga
Sedan 2013 finns en lag som förbjuder homorelationer hos minderåriga. Lagen har använts flera gånger för att förbjuda olika homolobby-arrangemang i Ryssland.

Putin sade under konferensen att lagen från 2013 syftar till att inte ”pracka på” barn homosexuella relationer.

— Låt en person växa upp, bli vuxen och bestämma sin egen väg. Tvinga det inte på någon, sade Putin.

Aftonbladet skriver att USA:s ambassad hissade regnbågsflaggan ”för att hylla hbtq-personers rättigheter”, men flaggan hissades inte för dessa personers rättigheter, vilka USA själva helt och hållet reglerar i USA. Istället var det en politisk propagandahandling riktad mot det omgivande Ryssland på grund av de ryska lagar som började gälla samma dag.

Att det var politisk propaganda mot Ryssland samordnad av flera västländer, visades genom att ett antal andra länder inklusive Storbritannien – just denna dag – också hade hissat flaggan som hyllar sexuell perversion – i syfte att kritisera Ryssland.


  • Publicerad:
    2020-07-04 11:35