KULTURMARXISM. Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) har föreslagit att Stockholm ska få samkönade trafikljus, något som nu blivit verklighet. De nya trafikljusen har tidigare satts upp under Pridefestivalen men blir nu permanenta.

Stockholm får permanenta samkönade trafikljus för att påminna alla om HBTQP-frågorna och den vänsterliberala Priderörelsen. Skärmbild: Youtube.

Under tre år i rad har Stockholms stad under tiden för det kulturmarxistiska vänsterliberala jippot Pride satt upp samkönade trafikljus i festivalområdet för att ”visa på betydelsen av hbtq-frågor och Priderörelsen”.

Istället för den traditionella linsen med en grön respektive röd gubbe så skyltades lyktorna om med samkönade par i form av två män respektive två kvinnor, till en kostnad av 30 000-38 000 kronor per tillfälle.

Förra året föreslog trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) att de samkönade trafiksignalerna skulle bli ett permanent inslag i Stockholm. I år blir detta verklighet.

De samkönade trafikljusen kommer att spridas ut över innerstan och vid Telefonplan. Att ha trafikljus som visar upp homosexuella par ska enligt Helldén motarbeta ”det stereotypt manliga i trafikmiljön”:

— Nu när Pride genomförs digitalt har vi valt att sätta ut de samkönade trafikljusen på ett antal ställen runt om i staden istället för att sätta alla runt Östermalms IP. Och sedan får de helt enkelt sitta kvar. Jag ser ingen anledning att flytta på dem sen. Precis som vi har Herr och Fru Gårman. Att kunna ha samkönade trafikljus är ytterligare ett sätt att visa upp att det stereotypt manliga i trafikmiljön inte har samma roll längre och i det här fallet framförallt lyfta HBTQ-rörelsen och dess betydelse för stan, kommenterar Helldén.

Det miljöpartistiska trafikborgarrådet vill se fler samkönade trafikljus även om Stockholmarna kanske inte vill det:

— Ja, det ser jag inga problem i att ha även om vissa säkert kommer ha synpunkter på det. När vi successivt framöver köper in trafikljus hoppas jag att vi kan ha en mer brokig flora av varianter. Precis som Herr och Fru Gårman har blivit en del av det ordinarie urvalet.


  • Publicerad:
    2020-06-30 21:40