TYSKLAND Flera poliser och brandmän har skadats i samband med en explosion i en lägenhet i tyska Ratingen. Explosionen visade sig vara en bomb som någon utlöste när polisen kom till en lägenhet.

Under dagen kallades poliser och brandmän till en lägenhet i tyska Ratingen. Anledningen var att någon larmat om en ”hjälplös person” i bostaden.

— Grannar har uppmärksammat att brevlådan till en lägenhet har varit överfull, och det fanns därför en misstanke om att någon var i nöd. När polisen kom fram öppnades lägenhetsdörren. En man orsakade detonationen med ett okänt föremål, säger Nordrhein-Westfalens inrikesminister Herbert Reul.

Men när poliserna tog sig in i lägenheten detonerade någon en bomb, skriver Aftonbladet. Explosionen ska ha skadat flera poliser och brandmän och minst en ska ha fått livshotande skador.

Enligt uppgift ska det ha varit en man som detonerade bomben, men en kvinna och ett barn ska också ha befunnit sig i lägenheten. Det är oklart om någon av dem överlevde.

I filmklipp från incidenten hörs flera explosioner, alternativt skott som avfyras.

Just nu ska man ha spärrat av ett stort område runt lägenheten, med specialstyrkor, prickskyttar och helikoptrar på plats.