MÅNGKULTUR Idag attackerades en tysk islamkritisk aktivist och politiker med kniv under ett torgmöte. SVT väljer att mörka faktorerna både kring offret och den till synes utomeuropeiska gärningsmannen.

Den tyske invandrings- och islamkritiske politikern vid namn Michael Stürzenberger har sedan många år tillbaka varit aktiv med att öppet kritisera islamiseringen av Tyskland. Bland annat har han rest runt i landet och hållit allmänna tal mot islam och deltagit i de stora demonstrationerna som hölls i Pegidas regi. Han var även ledare för det Tyska frihetspartiet mellan 2013 och 2016.

Idag attackerades Stürzenberger med kniv under ett torgmöte som han höll i Manheim. En video från händelsen cirkulerar på Telegram där man kan se att en man som ser ut att vara av utomeuropeiskt ursprung går till vild attack med en kniv för att sedermera bli nerbrottad av en annan – till synes civilist.

Efter att de har legat på marken och brottats en stund dyker poliser upp på platsen och gör ett tafatt försök att reda ut situationen. En polis ser ut att möjligtvis ta fel person – eller som ofta hänt när poliser ser nationalister försvara sig mot våld, attackera nationalisterna. Polisen sätter sig sedan ovanpå denna person medan en handfull andra poliser backar undan från rasfrämlingen som stiger upp med kniven i handen.

När poliserna har backat undan tillräckligt långt tar gärningsmannen tillfället i akt att knivhugga den polis som av någon anledning sitter på en helt oskyldig person. Rasfrämlingen får in några hugg på polisen innan han till sist blir skjuten med ett skott och ramlar ihop på marken.

SVT väljer att mörka både att offret är en islamkritisk aktivist och politiker samt att gärningsmannen ser ut att vara av utomeuropeisk härkomst. Tyska Bild skriver också att Stürzenberer hade ”en tysk och en israelisk flagga [som] vajade vid hans monter, och kravet kunde tydligt läsas: ’Stoppa politisk islam!'”

Flera personer uppges vara skadade men hur allvarligt läget är för offren är i detta läge ännu oklart.