TYSKLAND Tyska avtalsrörelsen har strandat. Flera samhällsviktiga arbetsgrupper går ut i gemensam strejk.

Tyskland är idag i kaos efter att stora delar av landet drabbats av omfattande strejker. Enligt tyska medier står både flygplatser och tågstationer helt stilla och många vägar är avstängda.

Anledningen till strejken är att arbetsgivare och fack inte kommit överens i avtalsrörelsen.

På flygplatserna i Hamburg, Düsseldorf och Köln/Bonn har alla flyg ställts in och passagerare uppmanas att kontakta sina flygbolag för mer information. Tågtrafiken i landet har också påverkats med stora förseningar och många inställda tåg.

Enligt uppgifter från tidningen Welt är centralstationen i Stuttgart öppen, men helt tom på både tåg och människor.

En facklig representant på Köln/Bonn flygplats beskriver situationen som en ”ekologisk flygplats” då alla flygningar ställts in på grund av demonstrationerna.

Över 50 demonstrationer väntas äga rum över hela landet under dagen, vilket har lett till omfattande trafikstörningar och avstängda vägar. Tyskland har också ökat säkerhetsåtgärderna inför demonstrationerna för att försäkra sig om att de hålls på ett fredligt sätt.

Det är ännu oklart hur länge strejken kommer att pågå, men resenärer uppmanas att följa nyheterna och kontrollera med sina transportbolag för uppdateringar om sin resa.