KATRINEHOLM Under måndagskvällen larmades polisen om en skadad kvinna som ska ha fått sten kastad på sig. Senare blev en polispatrull attackerad av ett tonårsgäng.

Det var under måndagskvällen en polispatrull fick larm om att en kvinna ska ha fått en sten i huvudet och skadats allvarligt.

— Det började med ett ärende där vi åkte för att undersöka ett ärende där en kvinna uppgetts blivit misshandlad, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson till Expressen.

Den skadade kvinnan ska ha fått en sten kastad i bakhuvudet och skickades med ambulans till sjukhus. Polisen hade flera patruller ute i området. En av patrullerna försökte gripa en person misstänkt för ringa narkotikabrott. Poliserna blev då attackerade av ett tonårsgäng.

— Vi får kontakt med ett ungdomsgäng och en person ådrog sig patrullens intresse lite extra. Den individen misstänkt för narkotikainnehav för eget bruk och greps. Han motsatte sig gripandet. I samband med detta tyckte individens kompisar att det inte var en bra idé att han greps och gick till attack mot patrullen.

— De behöver då få skydd av en andra polispatrull och de poliserna behöver använda sina batonger, säger Johnny Gustavsson. 

En person greps misstänkt för narkotikabrott och våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman och minst tre personer greps misstänkta för förgripelse mot tjänsteman.

Man misstänker att det är samma tonårsgäng som tidigare misshandlade kvinnan.