INRIKES. Polisen skjuter ihjäl Christopher och hävdar att han skjutit mot dem. Falsk information som de inte ville korrigera förrän en månad efter dödsskjutningen trots att de visste om att de hade fel.

Polisen hade fått larm om att en man synts till med ett vapenliknande föremål i Bagarmossens centrum i juni förra året. Vid stoppande av småbarnspappan Christophers bil sköts han ihjäl av polisen när en kula träffade honom i huvudet. Initialt står det i polisrapporten att Christopher skulle ha öppnat eld innan polisen. Detta är också något som det skrev om i medier. Det är fortfarande oklart om Christopher ens har haft något i sina händer under dödsskjutningen. Expressen skriver om Kalla Faktas reportage där ett anonymt vittne till händelsen klivit fram.

— Jag ser att den här killen i personbilen hoppar ur och då sätter han händerna i vädret, berättar vittnet i programmet. Hon upplever att Christopher försöker visa ”jag ger mig”.

Polisen fick snabbt klarhet i de faktiska omständigheterna under dödsskjutningen. Trots detta korrigerades inte historien, det skulle ta en månad innan polisen ändrade sig. Christopher vart dessutom misstänkt för mordförsök och vapenbrott i tre månader efter hans dödsskjutning. Den utredningen erkänner polisen att den kunde ha skrivits av efter några veckor.

Polisens presstjänst ville korrigera uppgifterna till media men det ville inte förundersökningsledaren Christer Axling. Han hänvisade till förundersökningssekretessen gällde, något som inte verkar ha gällt när polisen gick ut med påståendet att Christopher hade skjutit mot dem.

Polisen informerade inte Christophers mamma om att han var död. Hon fick reda på sons dödsbesked av nyhetsmedierna när hon väntade på akutmottagningen på Karolinska sjukhuset.

År 2019 dödades Eric Torell med Downs syndrom av polisen. De sköt 25 skott mot honom varav tre träffade. Poliserna blev sedan friade för vållande till annans död. Något som Nordfront skrev om.


  • Publicerad:
    2021-02-05 18:00