INRIKES. En namninsamling anklagar vetenskapsmannen Carl von Linné för rasism och kräver bortförandet av hans staty. En aktivist förklarar att hon ser Linné som ”rasbiologins fader”.  Kritiker talar om ”en pågående krigföring mot den vita civilisationen”.

Den svenska botanikern och vetenskapsmannen Carl von Linné.

På senare år har det i västerländska länder blivit allt vanligare att monument över antingen framstående personer, eller viktiga händelser i civilisationens historia, rivs.

Kritiker har i detta sett en ambition att vilja sudda ut alla spår av vita samhällens historia, som ett led en pågående krigföring mot den vita civilisationen.

Kulturmarxister har i stigande grad av vetenskapsmän kritiserats för att förkasta rön, bland annat inom disciplinerna ”ras” och ”kön”, som går emot de dogmer man inom kulturmarxismen försanthåller.

Den banbrytande vetenskapsmannen Carl von Linné är allmänt accepterad som en av de största igenom tiderna över hela världen.

Han föddes 13 maj 1707 i Råshult, Stenbrohults socken, Småland och avled 10 januari 1778 i Uppsala. Han var en svensk botaniker, läkare, geolog och zoolog som lade grunden för den moderna nomenklaturen inom biologin och den moderna systematiken som grupperar växter och djur.

Statyer över denne gigant bland naturvetenskapliga forskare har rests bland annat i Humlegården och i Gamla Stan i Stockholm samt i Lund.

Nu har ett initiativ till en namninsamling tagits där man framför kravet på att (till att börja med) den största statyn över honom, den i Humlegården i Stockholm, rivs.

Följande står att läsa på namninsamlingens hemsida:

Utöver växter och arter forskade Carl även kring ras. ”Forskning” som bidrog till att vita européer fick för sig att de var den överlägsna rasen och som användes som grund och förklaring till att avhumanisera svarta och bruna, kolonisera, plundra etc. (The list goes on).

Carls ”forskning” genomsyrar än idag samhället vi lever i och hans ord har blivit citerade när folk har förklarat varför de dödat, torterat, förslavat, utplånat. I skolan har vi dock endast fått läsa en tydligt vinklad historia om den sida av Carl som lärde oss om blåsippor och granar.

Vi kräver att skolan berättar precis allt om rasbiologi när man nämner Carl Von Linné i våra läroböcker och vi kräver att statyn av Carl Von Linné [i Humlegården] tas ner då hans ”forskning” bidragit till den rasism och det förtryck alla av ickesvenskt ursprung fått och får utstå i Sverige (samt resten av världen). Ett land som säger sig älska och acceptera alla oavsett färg/ålder/utseende osv.

En som engagerat sig i detta projekt är aktivisten Lovette Jallow. Hon ger denna bild av sig själv:

”En av samtidens viktigaste röster när det gäller kampen mot rasism, diskriminering och orättvisor i samhället.”

Så här uttalar hon sig angående statyerna över Linné:

Jag vet att Carl von Linné-statyerna i Sverige skakar just nu. Om ni inte visste det, så är svenske Carl von Linné känd som rasbiologins fader.

Det återstå att se vart hoten från aktivisterna bakom namninsamlingen  kommer att leda.


  • Publicerad:
    2020-06-11 19:45