YTTRANDEFRIHET. Brexit-partiets ledare Nigel Farage skrev att Storbritannien har fått en ny sorts talibaner. Därför får han sparken från radiokanalen LBC. Men på lördagen drabbades Storbritannien av afrikanernas raskravaller i större skala.

Brexit-partiets ledare Nigel Farage har fått sparken från sitt jobb på den privata radiostationen LBC Radio efter att han kritiserat Black Lives Matter (BLM) för att vara Storbritanniens nya sorts talibaner, eftersom de vandaliserar och river brittiska statyer som de hatar.

Statyerna anses av BLM representera den vita delen av Storbritanniens befolkning, som de också hatar.

Talibanerna bekänner sig till en fundamentalistisk form av deobandilära, en variant av sunniislam. De har gjort sig internationellt ökända för att ha sprängt ovärderliga historiska monument med hänvisning till att de var ”avgudabilder”.

Farage twittrade den 7 juni:

En ny form av talibaner föddes i Storbritannien i dag. Om vi inte får ett moraliskt riktigt ledarskap snabbt kommer våra städer inte att vara värda att leva i.


Nigel Farage skrev också att situationen i landet visade att det nu var fullt möjligt att rasupplopp skulle utbryta, något som också skedde igår 13 juni, inte minst i Newcastle och London.

Stora mobbar av afrikaner och andra rasfrämlingar betraktade vita försvarare av brittisk historia som fritt villebråd.

 

Bland annat blev vita män grovt misshandlade och skurna i halsen av kriminella afrikaner.

Jack Dawkins skriver på Twitter att Londonpolisen sprider falsk information om våldet under BLM:s och Antifas raskravaller, och hävdar att alla knivskärningar som flera medborgarjournalister rapporterat att afrikanerna utsatt vita försvarare av sin historia, är ogrundade. Systemmedierna i landet skriver samma sak.

En del poliser berättar dock andra historier från gatorna (klicka för att se ett Twitterinlägg):

Bilder som medier i Storbritannien låtsas inte existerar”:

Nigel Farage twittrade att det är stor skillnad på polisen i Storbritannien och i Australien, och postade bilder hur poliser där försvarar statyer som rasfrämmande och kommunistiska vandaler försöker skada.

Mark Latham som är ledaren för det australiensiska partiet One Nation i New South Wales kommenterar försöken att utradera vit historia med att det är idioter som spär på den antivita agendan.

Som exempel nämner han filmströmningstjänsten HBO Max. De har plockat bort den banbrytande filmen Borta med vinden från 1939 som utspelar sig under det amerikanska inbördeskriget.

Latham anser det vara idiotiskt att stryka klassiska filmer från repertoaren med motiveringen att de kan göra tittarna förtjusta i slaveritanken, och därmed kanske vilja försöka skaffa sig svarta slavar.

— Det finns en viss arrogans och elitism [i detta] som måste kritiseras, säger Latham.

I Sverige sparkades på lördagen Alexander Bard från både TV4 och det liberala partiet Liberalerna efter att ha uttryckt kritik mot BLM-rörelsen.


  • Publicerad:
    2020-06-14 11:40