Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Primordial – Coffin Ships

MUSIK Denna vecka presenterar Nordfront en melankolisk klagosång om den stora irländska svälten.

Guldtäckt mumie hittad i Egypten

Låg i över 4000 år gammal sarkofag som aldrig öppnats Hade bland annat sällsakp av en ”hemlig väktare” och en präst.

100 år sedan Marschen mot Rom

27 oktober 1922 inleddes den historiska marschen Fascisterna tog makten i Italien.

”Den här askan kommer från 8000 offer för nazisterna”

Skildring av judarnas situation utan överdrifter Då hittas substans som påstås komma från massgrav.

Harald Blåtands grav tros ha hittats i Polen

Forskare upptäckte gravhög med satellitbilder Graven var fylld av smycken, ringar och en torshammare.

Historiker, arkeologer och genetiker hittar digerdödens ursprung

Påvisas ha uppstått i dagens Kirgizistan ”En Big Bang av pestmångfald” anses förklara ursprunget.

Viking

Ny studie: Vikingarna var först till Azorerna

Vikingarna kan ha anlänt 700 år innan portugiserna Hittade spår av boskap och betesmark.

Hermann Göring

Dagstidning skrev historisk artikel om Göring – judarna skriker

Chilensk tidning gjorde historiereportage Pudlar efter drev från lobbyorganisationer.

Arbetsuppdelningen mellan könen och homosexualitet kring 1600-talet

Historia I Annika Sandéns bok ”Missdådare” kan man läsa vissa historiska händelser om homosexualitet och skillnaden mellan kvinnan och mannens arbetsuppdelning kring 1600-talet.

Straffen för utomäktenskapligt umgänge runt 1600-talet

Förr fanns det straff för att ta en kvinnas mödom för att det blev svårare att gifta bort henne Det fanns även dödstraff mot de som vanhelgade äktenskapet genom att vara otrogna.

Ståtlig ceremoni när Egypten flyttade 22 mumier

EGYPTEN. Egyptens regering anordnade en ståtlig ceremoni i huvudstaden Kairo när man flyttade 22 mumifierade kungar och drottningar till Nationalmuseum för den Egyptiska Civilisationen.

500 kilo tung kyrkklocka stulen från Bromma kyrka

INRIKES. Den så kallade Lillklockan i Bromma kyrka är nästan 400 år gammal. Nu är den stulen.

Adolf Hitlers talmanuskript har auktionerats ut

HISTORIA. Talmanus som skrivits av den tidigare tyska ledaren Adolf Hitler, har sålts på en auktion i Tyskland. En inflytelserik rabbin rasar mot auktionen om ”antisemitism”.

Nordisk kulturskatt i S:t Petersburg hotad

VÅRT NORDISKA ARV. Ett statligt ryskt företag har klartecken för ett storbygge på en känslig tomt i S:t Petersburg. Projektet hotar bland annat förstöra resterna av den svenska fästningen Nyenskans från 1600-talet.

Ny runsten upptäkt i Västervik

SMÅLAND. För flera år sedan grävde en lantbrukare upp en stor sten i Västerviks kommun, nu har det visat sig att det var en runsten från 1000-talet han grävt upp.

Ovanligt fynd vid utgrävning av vikingahall i Östergötland – guldgubbar hittades

NORDISK KULTUR. Vid utgrävningar av den gamla vikingahallen i byn Aska utanför Vadstena i Östergötland har ett ovanligt fynd gjorts. 23 stycken så kallade guldgubbar från vendeltid har hittats.

Namninsamling: Riv statyn över Carl von Linné!

INRIKES. En namninsamling anklagar vetenskapsmannen Carl von Linné för rasism och kräver bortförandet av hans staty. En aktivist förklarar att hon ser Linné som ”rasbiologins fader”.  Kritiker talar om ”en pågående krigföring mot den vita civilisationen”.

Alla hjärtans dag och Lupercalia

Dagens datum 14 februari: Många idag vet inte varför vi firar Alla hjärtans dag förutom att det är en dag då man ska ge presenter till sin kära.

8 000 år gamla skallar hittade i Motala

INRIKES. Arkeologer har funnit 8 000 år gamla skallar i Motala. Några av huvudena tros ha varit fästa vid träpålar.

100 år sedan bolsjevikernas blodiga maktövertagande

RYSSLAND. Under tisdagen uppmärksammades 100-årsjubileumet av den judiska bolsjevismens statskupp i Ryssland. Samtidigt som man i vissa sammanhang försöker lyfta fram Sovjets framgångar, så tycks ryssarna ha en väldigt splittrad syn på detta mörka kapitel i landets historia.

Tusentals år gammal hällmålning funnen i södra Finland

FINLAND. En hittills okänd hällmålning har hittats vid Fårsjön i Raseborg i södra Finland. Målningen bedöms vara mellan 3500 till 7500 år gammal.

Stort vikingaläger hittat i England

HISTORIA. Rester från ett 800-talsvikingaläger har hittats i östra England. Arkeologer menar att fyndet är så pass intressant att det bör rendera i en radikal omvärdering av vikingaarvet i England.

Intervju med martyren Horst Wessel

  [caption id="attachment_59882" align="alignnone" width="460"] Martyren Horst Wessel. Klicka för större bild.[/caption] HISTORIA. I torsdags den 23 februari var det 87 år sedan Horst Wessels dödsdag. Han var en ledande SA-aktivist och en tidig aktör inom det nationella motståndet mot Weimarrepubliken. Han byggde upp en stark och militant organisation mitt i det röda Berlin.

Nej Metro, det handlar inte om tur, utan om kamp, arv och rätt

KRÖNIKA. Nordfront återpublicerar här en artikel från Informationskriget.se med ett svar till journalisten Lisa Magnusson.

VIDEO: Inga ursäkter!

MEDIA. Filmklippet ”No Apologies” är ett mäktigt försvarstal för vår rätt, européernas rätt, att fortsätta existera som egna och självständiga folk med självbestämmande i våra egna länder. Nordfront återpublicerar här en artikel från Informationskriget om filmklippet.

Nya fynd vid regalskeppet Kronan

ARKEOLOGI. Vid sommarens dykningar vid regalskeppet Kronans vrak har man hittat flera ädla fynd. Det är ovanligt och fynd av den här digniteten har bara skett två gånger innan sen man återfann vraket 1980. I höst hoppas man kunna visa upp sommarens fynd på Kalmar läns Museum.

1300-talsmynt hittade vid utgrävning av medeltida borg

ARKEOLOGI. Just nu pågår en arkeologisk utgrävning vid Skällviks Borg i Östergötland. Nära 20 personer deltar och hittills har tre mynt från 1300-talet påträffats, varav minst ett är präglat i Söderköping.

Skolverket och “Förintelsen”

REVISIONISM. Mikael Karlsson dekonstruerar här Skolverkets hantering av ”förintelseförnekare” i klassrummen.

Platon och den västerländska filosofin

FILOSOFI. Platon är en omskriven grekisk filosof, som av många anses vara den västerlänska filosofins fader. Mikael Karlsson har skivit en kort presentation av denne tänkare, som idag inte anses politiskt korrekt av det vänsterliberala etablissemanget.

Lettlands liver vill rädda sin utrotningshotade finsk-ugriska kultur och språk

HISTORIA. Liver är ett östersjöfinskt folk, vars historiska bosättningsområde ligger i nuvarande Lettland. Liverna utgjorde en gång i tiden en betydande del av befolkningen i Baltikum, men idag är de endast en liten folkspillra efter att ha påverkats stort av historiska händelser.

Samhällen i Norden lika tidiga som i civilisationens vagga

NORDISK HISTORIA. Fynd har gjorts av äldre bofasta samhällen utanför Sölvesborg i Blekinge. Fynden visar att det fanns komplexa samhällen i Norden tidigare än vad man har trott, nästan lika tidigt som i Mellanöstern.

Bildskatten Suecia snart på Internet

SVENSK HISTORIA. Erik Dahlbergs Suecia et hodierna (Det forna och nuvarande Sverige) kommer i vår att bli tillgängligt digitalt på Internet – för alla.