EGYPTEN. Egyptens regering anordnade en ståtlig ceremoni i huvudstaden Kairo när man flyttade 22 mumifierade kungar och drottningar till Nationalmuseum för den Egyptiska Civilisationen.

Egypten bjöd på en multimiljon-show under lördagen när man flyttade 22 mumier genom centrala Kairo, från Egyptiska museet till det nya Nationalmuseum för den Egyptiska Civilisationen. Karavanen lastades med 18 kungar och fyra drottningar på specialbyggda vagnar.

Hela lastbilarna var smyckade till faraonernas färd, och utrustade med specialbyggda stötdämpare. Faraonernas kistor fylldes med kväve för att skydda mumierna från yttre förhållanden. Kortegen flankerades av hästdragna vagnar.

Ceremonin föranleddes av en noggrann planering och ett omfattande säkerhetsuppbåd. Evenemanget kom att benämnas som Faraonernas gyllene parad.

Regenterna visades upp i kronologisk ordning från vilken tid de styrde över det egyptiska riket. I ledet låg bland annat den kända faraon, Kung Ramses II.

Egyptiska myndigheter hoppas att den pampiga showen och det nya museet ska locka till sig fler turister, en viktig inkomstkälla för det arabiska landet. Utställningen av de kungliga mumierna öppnas för allmänheten den 18 april.


  • Publicerad:
    2021-04-04 22:50