Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Allt mer och allt hårdare kritik i Indien mot bruket av kodynga som läkemedel

Men även många läkare tillämpar metoden Inte ensam som bristfälligt belagt läkemedel mot covid.

Höjdare vid FN stolt över sin kontroll av Googles sökresultat

”Vi äger vetenskapen” Beskriver världssamfundet som allt mer ”proaktivt”.

Kanadensisk lärarinna: ”2+2=4 är rasistiskt”

”Dold rasism” i uppfattningen att matematik är neutral och objektiv Matematikkoordinator menar att vita ”dragit fördel” av detta.

Framstående vetenskapstidskrift slutar publicera politiskt inkorrekt forskning

Tillåter inte forskning som motsäger den kulturmarxistiska agendan Hävdar att det är viktigare än en fri vetenskap.

Historiker, arkeologer och genetiker hittar digerdödens ursprung

Påvisas ha uppstått i dagens Kirgizistan ”En Big Bang av pestmångfald” anses förklara ursprunget.

Snusdosor

Studie: Snusare har färre spermier än andra män

Snusare hade 25 procent färre spermier än icke-snusare ”Kan minska chanserna att bli pappa med 10 procent.”

Folkgruppen Ayta Magbukun

Filippinsk folkgrupp har störst andel gener från apmänniskan Homo denisova

Ny studie från Uppsala Universitet Det här folket är blandade med denisova Högsta nivåerna i världen.

Fega och nervösa fiskar av antidepressiva medel

INRIKES. Antidepressiva läkemedel påverkar fiskar och gör dem nervösa och fega, visar en ny studie. Även fiskarnas magar växer av preparaten, som i och med den stora användningen numera finns i vattendragen.

Jakttidning: “Fel att jaktkortsavgifter finansierar feministisk kvasivetenskap”

FEMINISTISK ”FORSKNING”. Jaktjournalens chefredaktör berättar i en ledare om ett ovetenskapligt forskningsprojekt som sticker ut och som tilldelats hela 3,2 miljoner av jägares jaktkortsavgifter.

FILM: Se när radioteleskopet från James Bond-filmen “Goldeneye” faller samman

VETENSKAP. För några dagar sedan gick ”James Bond-teleskopet” sönder. Se när det 900 ton tunga mätinstrumentet till radioteleskopet i Arecibo i Puerto Rico plötsligt kollapsar och rasar ihop.

Namninsamling: Riv statyn över Carl von Linné!

INRIKES. En namninsamling anklagar vetenskapsmannen Carl von Linné för rasism och kräver bortförandet av hans staty. En aktivist förklarar att hon ser Linné som ”rasbiologins fader”.  Kritiker talar om ”en pågående krigföring mot den vita civilisationen”.

Coronahundar luktar sig till viruset – även hos symptomfria

UTRIKES. Forskare i Storbritannien och USA hyser stora förhoppningar om att hundar ska kunna läras lukta sig till coronasmitta – innan den smittade har symptom. Tidigare forskning talar starkt för att det ska vara möjligt.

Studie: Personer som tillhör den politiska högern mer attraktiva än vänstersympatisörer

VETENSKAP. En färsk studie visar att personer med ”konservativa” politiska åsikter upplevs som mer attraktiva.

Artificiell intelligens ser på ditt ansikte om du är homo

VETENSKAP. En ny AI kan, framför allt gällande män, med hjälp av en eller flera bilder på en persons ansikte fastslå huruvida individen är hetero- eller homosexuell.

Vänner har mer DNA gemensamt än främlingar

VETENSKAP. Ny forskning visar att vi omedvetet väljer vänner vars DNA-uppsättning är lik vår egen. Detta beteende tror man kan ha haft stor betydelse för människans evolution.

Könsskillnader i hur kvinnor respektive män påverkas av trauman

VETENSKAP. Det finns tydliga könsskillnader i hur kvinnor respektive män påverkas av trauman som exempelvis sexualiserat våld eller dödshot. Kvinnor utvecklar bland annat lättare posttraumatiskt stressyndrom, visar ny forskning.

Lantlig uppväxt skyddar mot allergier och astma

HÄLSA. Enligt en studie som nyligen publicerades i den medicinska tidsskriften Thorax skyddar lantlig uppväxt i barndomen mot att drabbas av allergier som vuxen. Kvinnor som växer upp på en gård utvecklar också bättre lungkapacitet än kvinnor uppvuxna i stan.

DNA-ingenjörer trotsar naturens lagar

VETENSKAP. Det satsas enorma summor pengar inom biotekniken på att återuppväcka sedan länge utdöda djur och att framställa både nya växter och djur i laboratorier. Samtidigt är många av de djurarter som lever idag akut utrotningshotade. Till exempel nämns det att det dödas 35 000 elefanter varje år i Afrika.

Mödraskapet gör kvinnor smartare visar ny forskning

VETENSKAP. Ny forskning visar att kvinnor blir smartare när de blir mammor. Bland annat förbättras deras omdömesförmåga avsevärt.

Ny forskning visar att barn behöver båda föräldrarna för att må bra psykiskt

VETENSKAP. Ny forskning visar att de barn som endast lever med en förälder oftast mår sämre psykiskt. Barnen som träffar båda sina föräldrar minst en gång i veckan mår generellt sätt bättre jämfört med de barn som inte gör det.

Alzheimers sjukdom smittar?

VETENSKAP. Forskare vid det brittiska universitetet University College i London hävdar att sjukdomen Alzheimers kan smitta från människa till människa. Resultatet kom man fram till efter att man obducerade åtta britter.

Stephen Hawking och rysk miljardär letar efter utomjordiskt liv

VETENSKAP. Den världskände fysikern Stephen Hawking vill tillsammans med en rysk miljardär leta efter utomjordiskt liv i universum genom att söka efter utomjordiska signaler.

Tidspreferens som samhällsbyggande egenskap

ANTROPOLOGI. Mikael Karlsson skriver här om begreppet tidspreferens samt hur det påverkar samhällen och hur det är en sak som skiljer sig mellan olika raser.

Elever tvingas erkänna kosmos gudomliga ursprung

SPANIEN. Spanska högstadieelever som vill få bra betyg måste nu erkänna kosmos gudomliga ursprung och inför religionsläraren agera häpna när de tillgodogör sig denna information. Men det nya kravet i läroplanen får samtidigt kritik av vetenskapsmän.

Lyckad landning av kosmonauter

RYMDEN. Tre rymdfarare har i morse återvänt till jorden och landat i centrala Kazakstan. Kvar på rymdstationen ISS är tre personer, två ryssar och en amerikan. Rymdexpeditionerna är ett monument över vad de nordeuropeiska folken klarar av att genomföra om de är enade, men rymdstationens verksamhet är nu hotad på grund av fiendskap mellan USA och Ryssland.