YE Under torsdagen gästade Kanye West Alex Jones Infowars och hyllade Adolf Hitler. Senare under kvällen ska han ha postat en svastika på Twitter vilket ledde till att hans konto återigen stängdes av.

Twitters ägare Elon Musk har vid flera tillfällen försvarat den kontroversielle rapparen Kanye West, som varit hårt ansatt av judisk makt efter sina många kritiska utspel av densamma.

Under torsdagskvällen hyllade Kanye dessutom Tredje rikets ledare Adolf Hitler i samband med att han gästade Alex Jones show Infowars och påpekade att han gjort många bra saker. Kanye ifrågasatte även den judiska mytologin om ”förintelsen” och sa att Hitler ”dödade inte sex miljoner judar”.

— Judar ska inte säga till mig vem jag får gilla och inte, jag har fått nog av det, förklarade Kanye under programmet.

Efter programmet ska dock Kanye Wests konto på Twitter återigen ha stängts av. Det tycks dock inte bero på hans medverkan i Infowars, utan en postning av en svastika som ska ha gjorts på torsdagskvällen.

Elon Musk skriver också att han ”försökte sitt bästa” men att Kanye West ”återigen bröt mot vår regel om våldsuppvigling”. Det är dock oklart om det är en permanent avstängning eller om Kanye West kommer att få komma tillbaka efter en viss tid.

Många användare ifrågasätter Elon Musks beslut och undrar på vilket sätt en svastika är ”uppvigling till våld”, men Musk har inte förklarat detta.