TWITTER Ytterligare en hög chef på Twitter har nu sparkats av Elon Musk. Denna gång är det chefsjuristen Jim Baker, som rekryterades direkt från FBI.

Twitters chefjurist Jim Baker rekryterades till Twitter av företagets gamla ledning direkt från den Washington D.C-baserade tankesmedjan Brookings. Innan dess jobbade han på FBI, där han också var chefsjurist. Nu har Elon Musk avskedat Baker efter att det framkommit att han försökt fördröja offentliggörandet av ”Twitterfilerna” – en serie dokument som avslöjar hur Twitter påverkade det senaste amerikanska presidentvalet.

”Med tanke på invändningar mot Bakers eventuella roll i att hålla tillbaka information som är viktig för det offentliga samtalet har han idag lämnat Twitter”, skriver Elon Musk på Twitter.

Journalisten Matt Taibbi – som publicerade den första delen av ”Twitterfilerna” – avslöjar också att Baker hållit tillbaka publiceringen genom att ”granska” dokumenten. Dokumenten avslöjade bland annat att Baker var djupt involverad i Twitters censur av nyheten om presidentsonen Hunter Bidens laptop inför presidentvalet 2020.

Allmän amnesti åt dissidenter på Twitter

Nyligen har Elon Musk återinsatt bland annat Donald Trump, Jordan Peterson och Kanye West på Twitter. Den senare kom dock att stängas av igen efter att ha postat en svastika.

Men efter den utlysta amnestin för alla avstängda konton har personer som Daily Stormers Andrew Anglin och den antisemitiske professorn Kevin MacDonald återvänt till plattformen.