GLOBALT Elon Musk har kommit med kontroversiella fredsförslag för både Ukraina och Taiwan. Detta oroar nu Joe Bidens administration, som tycks vara mer inställda på krig.

Tidigare under hösten hamnade Tesla-grundaren Elon Musk i blåsväder med ett fredsförslag för Ukraina. Musk anklagades för att gå Moskvas ärenden och hotades av representanter för regeringen i Kiev. Själv hävdade Musk att han bara vill försöka undvika ett kärnvapenkrig.

Musk har dessutom börjat antyda att han inte längre vill betala för kriget i Ukraina ur egen ficka och har frågat Pentagon ifall de kan tänka sig betala för de gratis Starlink-satelliter som Musk satte upp för Ukraina tidigare i år. Satelliterna ska hittills ha kostat Musks företag SpaceX 80 miljoner dollar och beskrivs som ”avgörande” för den ukrainska försvarsmaktens möjligheter att kommunicera.

Strax efter detta föreslog Musk även att Taiwan-krisen kan lösas genom att göra den självstyrande ön till en ”särskild administrativ zon” under Peking. Musk hävdade att detta skulle kunna ske under ett avtal som var mer ”fördelaktigt” än vad Hongkong fick när staden återförenades med Kina.

Att Musk kommer med fredsförslag skapar nu ”oro” i Washington, skriver Washington Post. Tidningen skriver att även om Musk hjälpte USA att återfå ”global dominans” gällande rymdprojekt och elbilar så ser nu många bland den politiska eliten Tesla-grundaren som ”för mäktig och för vårdslös”.

Elon Musk har tidigare inte haft några större problem att umgås med den politiska makten och hade goda relationer med både Barrack Obama och Donald Trump. Den nuvarande presidenten Joe Biden har Musk dock kallat för en ”blöt strumpdocka” och Tesla-miljardären har offentligt bedyrat att han kommer rösta republikanskt i nästa presidentval.

Det är också tydligt att Musks förslag för global fred går stick i stäv med Bidens administration, som ständigt lanserar nya mångmiljardsatsningar på kriget i Ukraina och provokationer mot Kina.

Musks begränsningar av yttrandefriheten på plattformen som gynnat globalister, vänstermänniskor och liberaler oroar också Bidens administration. Nyligen kom ett besked om att hela köpet numera är under federal utredning och vissa spår att den djupa staten kommer att försöka sätta stopp för affären.