USA Vita huset tycks bli allt mer oroade över Elon Musks frispråkighet och förvärvande av Twitter. Under en frågestund medgav president Biden att han gärna vill undersöka Tesla-grundarens ”samarbeten med andra länder”.

Som Nordfront redan rapporterat har Vita huset börjar oroa sig över Tesla-grundaren Elon Musk. Dels gäller det Musks ambitioner för Twitter med utökad yttrandefrihet, men också Tesla-grundarens frispråkighet, ställningstagande för Republikanerna och förslag för fred gällande Ukraina och Taiwan.

Under en presskonferens på onsdagen fick USA:s president Joe Biden frågan av en journalist ifall Musk är ett ”hot mot rikets säkerhet” och ifall den federala regeringen bör undersöka Musks Twitterförvärv med tanke på att saudiska intressen investerade i köpet.

En ställd Biden skrattade då nervöst och medgav att man bör se över Musks ”samarbeten med andra länder” rent allmänt.

— Jag tror att Elon Musks samarbeten och… eller… tekniska relationer med andra länder, eh, är värt att se över. Huruvida han gör något olämpligt, jag påstår inte detta, jag påstår att det är värt att se över, och eh, um… Och det är allt jag har att säga, stammade den 80-årige presidenten.