USA USA:s finansminister Janet Yellen säger att USA:s finansdepartement kan komma att undersöka Elon Musks köp av Twitter som ett ”nationellt säkerhetshot”.

USA:s judiska finansminister Janet Yellen backar nu från sitt tidigare påstående om att det amerikanska finansdepartementet inte har anledning att ”undersöka” Elon Musks köp av Twitter, skriver RT.

Nu säger Yellen istället att finansdepartementet inte går ut med vilka transaktioner man undersöker, men tillägger att man de facto ”undersöker transaktioner som involverar utländska investeringar i USA för att se om de utgör ett nationellt säkerhetshot”.

Det Yellen syftar på är att Elon Musk hade saudiska investerare i ryggen när han köpte Twitter för 44 miljarder dollar. Vita huset har dock även uttryckt oro över Musks planer på att utöka yttrandefriheten på plattformen, liksom Musks frispråkighet kopplade till kriget i Ukraina och Taiwankrisen.

Nyligen uttryckte även USA:s president Joe Biden att Elon Musks internationella kontakter borde ”ses över”. Även i EU oroar man sig över utvecklingen på Twitter och under onsdagen ska EU-bossar ha presenterat en ”lista med regler” till Elon Musk som handlar om att Twitter måste underkasta sig en ny europeisk censurlag för Internet.