SOCIALA MEDIER Mainstream-media skriker om censur efter att Twitter infört och praktiserat nya regler som ska skydda personers säkerhet.

I veckan gick Elon Musk ut med att konton som skickar platsinformation i realtid om någon kommer att stängas av då det hotar personers säkerhet.

Elon Musks son har själv drabbats av personer som förföljer Elon Musk i realtid och postar informationen i syfte att skada honom. På Twitter har personen bakom kontot ElonJet, Jack Sweeney, postat information om var Musks flygplan befinner sig för att han enligt egen utsago vill att flygplanet ska beslagtas. Efter ett av dessa tillfällen ska bilen som Musks 2-åriga son färdats i ha attackerats av en maskerad stalker.

Kontot stängdes av i natt liksom flera andra konton som kollaborerat med @ElonJet och spridit information som syftar till att doxxa människor i realtid. I media kallas dessa för ”journalister” och Elon Musk anklagas nu för att inte stå för yttrandefrihet.

Bland de drabbade ”journalisterna” som brutit mot de nya reglerna och fått sina konton tillfälligt avstängda återfinns bland annat den Antifa-sympatiserade Aaron Rupar, CNN:s Donnie O’Sullivan och Micah Lee från The Intercept. Totalt ska det röra sig om ett tiotal vänsterliberala journalister som medverkat i att hålla sina Antifa-följare uppdaterade om var Musk och hans familj eller andra måltavlor befinner sig.

På Twitter beklagar sig nu vänsterliberaler, som tidigare hyllade Twitters gamla regims nedstängning av konton som uttryckte oliktänkande idéer. De menar att Elon Musk sysslar med ”censur”, trots att de tidigare hävdat att Twitter är ett privat företag och godtyckligt måste få bestämma vem som använder plattformen.