USA Efter avslöjanden om hur FBI detaljstyrt Twitters censurverksamhet kräver den tidigare kongressledamoten Ron Paul att den federala polismyndigheten avskaffas.

Under publiceringen av de så kallade Twitter-filerna har det bland annat framkommit att FBI detaljstyrde Twitters censur av oliktänkande. Som exempel har det framkommit att den tidigare säkerhetschefen på Twitter, juden Yoel Roth, mottog 150 e-postmeddelanden av FBI-agenter mellan 2020 och 2022.

I regel gällde mejlen krav från FBI om att ta bort ”desinformation” och ”utländsk påverkan” från plattformen – med andra ord inlägg som kritiserade makten i allmänhet och Demokraterna i synnerhet.

Som Nordfront tidigare har rapporterat höjs nu allt fler röster som kräver att man undersöker FBI:s inblandning i censuren på djupet. En som dock inte tycker att detta är nödvändigt är den libertarianske opinionsbildaren Ron Paul, som fram till 2013 representerade Republikanerna i amerikanska kongressen.

Paul skriver på sin hemsida att avslöjandet i sig är ett bevis på varför FBI helt enkelt måste avskaffas.

”Nu har vi bevis på att FBI (tillsammans med amerikanska underrättelsetjänster och inrikessäkerhetsdepartement) har agerat genom ’privata’ sociala medier-företag för att manipulera vad amerikaner tillåts att säga när de kommunicerar med varandra”, skriver Paul och undrar om det finns något mer oamerikanskt än detta.

Enligt Paul behöver inte amerikaner FBI, CIA och andra federala organisationer om de endast ska de dem som statens fiender. ”Avskaffa Fed… [den amerikanska centralbanken. reds. anm.] och avskaffa Federal Bureau of Investigation!”, avslutar Paul sitt inlägg.