TWITTER Under helgen har flera Twitterkonton kopplade till antifascism raderats för att de uppmuntrat till våldshandlingar. Samtidigt attackerar Musk Apple och hävdar att IT-jätten försöker kväva yttrandefriheten.

I torsdags gjorde journalisten Andy Ngo Twitters nya ägare Elon Musk uppmärksam om att flera våldsvänsterkonton har fått agera fritt på Twitter, trots att de ”förespråkar upplopp, tipsar om hur man begår våldsbrott och publicerar namn, foton och adress på sina mål plus familjemedlemmar”.

Elon Musk reagerade snabbt och uppmanade alla att rapportera Antifa-konton direkt i tråden.

”Antifa Portland” reagerade på beskedet att Antifa-konton började stängas av på grund av uppmaning till våld med att använda Twitter för att uppmana till våldsattacker mot Tesla-byggnader över hela landet. Detta eftersom ”fascisten Elon Musk har valt sida” och ”allierat sig med fascister och vita supremacister”, vilket förstås ledde till ytterligare antifa-konton kopplade till gruppen stängdes av.

Samtidigt har Elon Musk gått ut hårt mot Apple, som enligt Musk dragit in sina annonser från plattformen och hotat med att ta bort Twitter från Apple store utan att förklara varför. Tack vare detta har Musk valt att belysa hur Apple använt sin monopolställning för att censurera oliktänkande.

Under förra veckan meddelade Musk att en allmän amnesti för konton som stängts av under Twitters tidigare regim kommer att implementeras under veckan. Alla som stängdes av då kommer enligt Musk att få en ”ny chans”. Musk har dessutom lovat att offentliggöra ”Twitterfilerna om yttrandefrihet” så att alla får veta hur det gick till när Twitter började med sin masscensur.

Enligt Elon Musk pågår just nu ”en strid för framtidens civilisation”. Musks åsikt är att ”endast tyranni ligger framför oss” ifall ”yttrandefriheten går förlorad i USA”. På Twitter fortsätter samtidigt vänsterliberaler, antifa-konton, politiker, journalister och andra proffstyckare att ondgöra sig över utvecklingen på Twitter under Elon Musk.