SOCIALA MEDIER Donald Trump har fått tillbaka sitt Twitterkonto, meddelade sajtens nye ägare Elon Musk i morse. Medan ex-presidenten själv hittills inte kommenterat återöppnandet, så har andra gjort det.

Elon Musk ordnade på lördagen en omröstning på Twitter, där plattformens användare hade att ta ställning till huruvida Trumps konto borde återaktiveras. Av de cirka 15 miljoner användare som deltog, tyckte knappt 52 procent att så borde ske medan drygt 48 procent motsatte sig det. ”Folket har talat” skrev den nye Twitter-ägaren.

Ingen aktivitet har hittills kunnat konstateras på det nyligen återöppnade kontot, varför det är oklart om den förre presidenten har för avsikt att använda det. Han har tidigare sagt att han inte har något intresse av att verka på plattformen längre. Bland alla kommentarer på Twitter om Trumps återkomst utmärker sig ADL-chefen Jonathan Greeblatts, där han anklagar Musk för att öppna upp sin plattform för ”hat, trakasserier och desinformation” – på vilket Musk svarar: ”Sluta förtala mig!