USA Den tidigare presidenten Donald Trump har nu åtalats på över 30 olika punkter. 36 000 poliser har nu satts in för ”beredskap” i New York efter beskedet.

Som väntat har ex-presidenten och presidentkandidaten Donald Trump nu åtalats. Bakgrunden är att Trump under sin förra presidentvalskampanj misstänks ha bett sin advokat se till att porrstjärnan Stormy Daniels fick 130 000 dollar för att inte berätta om att de två haft samlag.

Den judiske advokaten Michael Cohen har tidigare dömts till tre års fängelse för att han iscensatte transaktionen, men på tisdagen valde alltså en åklagare att åtala även Trump på över 30 åtalspunkter. Det är i skrivande stund oklart om åtalen gäller andra saker än Stormy Daniels-incidenten, men Trumps motståndare har i många år försökt få honom åtalad för en rad olika påstådda brott.

New York-polisen har i samband med detta fått order om att sätta in extra bevakning i staden för att stävja alla ”oroligheter” som kan komma efter åtalet mot ex-presidenten. Trump har tidigare uppmanat sina anhängare att gå ut på gatorna och protestera ifall han åtalas eller grips.

Utanför domstolsbyggnaden har man också satt upp stålstängsel av rädsla att Trump-anhängare ska storma byggnaden, skriver The Hill.

Trump inledde nyligen sin valkampanj inför nästa års presidentval i den symboliskt viktiga staden Waco i Texas. På plats hyllade han bland annat de som stormade Kapitolium efter förra presidentvalet och beskrev de som frihetsberövats efter stormningen som hjältar som kommer att få upprättelse.