UTRIKES Säkerhetsåtgärder förbereds i New York inför eventuellt gripande av Donald Trump. Gator stängs av som en åtgärd.

Enligt rapporter från Fox News förbereder säkerhetsstyrkorna i New York för ett eventuellt gripande av presidentkandidaten Donald Trump. Trump själv skrev förra veckan på sin sociala medieplattform Truth Social att han kommer att gripas idag tisdag, och uppmanade sina anhängare att protestera och ”ta tillbaka vårt land”.

Trump utreds för en muta till porrskådisen Stormy Daniels, där hon ska ha fått 130 000 dollar år 2016 för att inte tala om en sexuell relation med Trump. Pengarna ska ha smusslats till Daniels via Trumps dåvarande advokat Michael Cohen, som nu vittnar mot expresidenten.

Enligt källor till Fox News är det dock osannolikt att Donald Trump kommer att gripas idag, då ytterligare ett vittne ska höras på onsdagen. Polisen är bekymrad över säkerheten och om Trump kommer till Manhattan ska en stor polisnärvaro finnas på plats och området kommer att stängas av. Det har diskuterats att stänga av gator och sätta upp lampor med generatorer för att förbereda en eventuell protest.

Enligt Politico höll åklagare, New York-polisen och Secret Service på måndagen ett möte för att diskutera ett eventuellt gripande. En källa uppger att man diskuterade hur man ska ta in Trump, men att inga beslut fattades än.