USA I Donald Trumps första intervju sedan han försvarade sig mot åtalet i en domstol i New York kommenterade expresidenten bland annat globalisternas största hatobjekt: Ryssland president Vladimir Putin och Kinas president Xi Jinping.

Under onsdagen intervjuades USA:s expresident Donald Trump av Fox News Tucker Carlson. Trump kommenterade bland annat åtalet mot honom och hur hans väljarstöd sedan dess har ”skjutit i taket”.

Enligt Trump utnyttjar hans politiska motståndare det amerikanska rättssystemet i ett försök att stoppa honom från att vinna nästa års presidentval.

— Vad de gör är att de använder rättssystemet som ett vapen och det har aldrig hänt något liknande, säger Trump.

Trump kritiserar också hur president Joe Biden drog tillbaka amerikanska trupper från Afghanistan på ett ”förnedrande sätt”. Enligt Trump var det helt rätt att lämna Afghanistan, då han menar att det var ”löjligt” att USA var där från första början. Men Trump ifrågasätter bland annat att militären evakuerade först och lämnade kvar amerikanska medborgare, militär utrustning värd 85 miljarder dollar samt bland annat militärhundar.

— Jag frågade en femårig unge om hur han hade hanterat situationen, om han evakuerat militären eller de andra först. Han sa ”jag skulle ta ut militären sist”. Men de evakuerade militären först, berättar Trump som beskriver det som ”den mest förnedrande dagen i USA:s historia”.

Enligt Trump var det när Rysslands president Vladimir Putin såg evakueringen ur Afghanistan och vilka korkade människor som styr i Washington som han passade på att invadera Ukraina.

— Putin hade aldrig invaderat Ukraina om jag varit president, säger Trump.

Trump medger också att han hade utvecklat goda relationer och fördelaktiga handelsavtal med Ryssland om det inte vore för den fejkade ryssutredningen som Demokraterna använde mot honom.

— De största problemen är varken Ryssland, Kina eller Nordkorea. Det är dessa sjuka radikala människor på insidan [i USA]. Om vi är smarta kan vi hantera Ryssland och Kina, jag gjorde det, hävdar Trump.

Hyllar globalisternas främsta hatobjekt

I intervjun hyllar Trump dessutom Kinas president Xi Jinping. När Tucker Carlson frågar Trump hur smart Xi Jinping är blir svaret:

— Helt enastående. De är alla helt enastående. Vårt folk är inte enastående och har aldrig varit det, säger Trump.

— De [kineserna] är enastående människor som är i absolut toppform. President Xi är en briljant man. Om man skulle leta över hela Hollywood efter någon att spela president Xi skulle man inte hitta någon, hävdar Trump.

Enligt Trump har kineserna ett helt annat sätt att bedriva diplomati än amerikaner.

— För dem är det bara affärer, inget spel. De frågar inte hur det gick för Yankees eller sånt, de bryr sig inte. De spelar inte spel. Enastående smarta.

Enligt Trump är Xi Jinping inte den enda av globalisternas hatobjekt som är ”enastående smart”. Även Putin och Nordkoreas ledare Kim Jong-un beskrivs av Trump som oerhört kompetenta politiker.

— [Kim Jong-un] tog över ett land med väldigt smarta, väldigt energiska och tuffa människor när han var väldigt ung och han har total dominant kontroll över situationen. Det är inte lätt.

Trump anser även att även Putin är ”enastående” även om expresidenten tror att han ”troligtvis har haft ett ganska tufft år”.

— Om han tar över hela Ukraina, vad ska vi göra? För Biden är så hängiven till Ukraina. Tänk om det är ett krig vi inte kan vinna. Just nu tillverkar Ryssland massiva mängder ammunition, mer än de någonsin tillverkat. Vi har ingen ammunition, vi har gett bort allt till Ukraina. Vi är inte beredda att strida [mot Ryssland], säger Trump.

— De har tagit militären jag byggde upp och gett bort allt till Ukraina.