USA Donald Trumps advokater har fått besked om att en stämning lämnats in mot expresidenten gällande hemligstämplade dokument som FBI ska ha hittat i hans bostad.

Det är på ex-presidenten och presidentkandidaten Donald Trumps egen plattform ”Truth Social” som han skriver om att han kommer att åtalas i en federal domstol. Enligt Trump är det ärkerivalen Joe Biden som ligger bakom de rättsliga processerna.

”Den korrupta Biden-administrationen har informerat mina advokater om att jag ska åtalas”, skriver Trump i inlägget som citeras av RT.

Enligt uppgift rör åtalet det som Trump kallar ”boxes hoax” [”lådbluffen”. reds. anm.] – en rad hemligstämplade dokument som FBI hittade i Trumps residens Mar-a-Lago i Florida förra året. Enligt Trump har inget brott begåtts eftersom han flyttade dokumenten när han var president och därmed hade rätten att deklassificera dem. Dokumenten ska ha hittats i diverse lådor, varav Trumps smeknamn på fadäsen.

Hundratals hemliga dokument har samtidigt hittats i president Joe Bidens hem och på olika kontor han har runtom i landet. Trots att Biden, till skillnad från Trump, inte ska ha tagit med dokumenten från Vita huset medan han var president har inget åtal väckts mot honom.

Trump åtalades nyligen också vid en domstol i New York för inblandning i en muthärva där ex-presidentens tidigare advokat, juden Michael Cohen, tidigare är dömd. I det fallet har Cohen agerat åklagarens sjärnvittne, trots att han under ed vittnat om att Trump inte kände till att han betalade porrstjärnan Stormy Daniels 130 000 dollar för att hon skulle hålla tyst om sin tidigare påstådda relation med Trump.

Enligt åtalet rör det sig om felaktig användning av kampanjpengar, trots att det var Cohens egna pengar som Stormy Daniels fick och trots att det skedde efter valkampanjens slut.