USA Den republikanske presidentkandidaten Ron DeSantis har bedyrat att han ska ”förstöra vänstern” och förpassa woke-rörelsen till ”historiens skräpkorg” om han vinner valet.

Nyligen gav Floridas guvernör Ron DeSantis besked att han tänker utmana Donald Trump om att bli Republikanernas kandidat i nästa års amerikanska presidentval. .

När DeSantis under måndagen gästade Fox & Friends gav han också ett löfte som förutspås tas emot väl av den republikanska väljarbasen.

— Jag ska besegra vänstern och förpassa woke-ideologin till historiens skräpkorg, bedyrade DeSantis.

DeSantis påstod också att han har ”möjlighet att vinna över stora väljargrupper som Republikanerna vanligtvis inte kan vinna” och ”samtidigt leverera den djärvaste agendan i hela landet”.

Som guvernör i Florida har DeSantis gjort sig känd för sin kamp mot Disney, som har en betydande del av sin verksamhet i delstaten. DeSantis har satt ned foten mot företaget för deras sexualisering av barn, något som enligt guvernören är ”oförenligt med Floridas värderingar”.

Att positionera sig mot homolobbyn, vänsterliberalismen och den så kallade woke-rörelsen är dock DeSantis inte ensam om. Även Trump har valt att göra globohomo till sin främsta motståndare och många väljare tycks föredra ex-presidenten framför DeSantis.

En opinionsundersökning tidigare i maj visade att Trump hade stöd av 51 procent av republikanerna, medan DeSantis endast fick 25 procent stöd inom partiet. Även om DeSantis inte fanns med i förra veckans ”Veckans fråga” på Nordfront var det också tydligt att Nordfronts läsare helst av allt ser att Trump blir USA:s näste president, då han kammade hem fler röster än både Tucker Carlson, Robert Kennedy Jr och Kanye ”Ye” West.