USA Kanye West om att Trump hade kunnat bli en bra president om han satte Amerika först.

Den judisk makt-kritiske rapparen Kanye West, uttalade i dagarna att ex-presidenten Donald Trump, som nyligen aviserade att han kandiderar till att bli amerikansk president för en andra mandatperiod, skulle bli en bra president om han inte satte Israels intressen först.

”Jag tror att Trump skulle kunna bli en bra president, men han måste sätta Gud först, sedan Amerika…och sedan Israel”, säger West med ett leende.

Uttalanden kommer i samband med att Kanye West och den konservative och invandringskritiske profilen Nick Fuentes besökt Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida, vilket orsakade ramaskri i media och bland judiska lobbygrupper.

Zionist Organization of America, ZOA, gick snabbt ut med ett uttalande där man krävde att Trump, som nyligen aviserade att Trump fördömer bägge dessa ”judehatare”.

”ZOA beklagar det faktum att president Trump hade en vänskaplig middag med sådana vidriga antisemiter. Hans middagar med judehatare hjälper till att legitimera och göra antisemitism mainstream och måste fördömas av alla”, skriver judisk makt-gruppen bland annat.

Enligt Trump var han själv ovetandes om att Fuentes, som bjudits in av West, skulle dyka upp till hans egendom. Enligt källor ska de dock ha haft ett bra samtal och Kanye West har kommenterat att Trump var ”väldigt imponerad” av Fuentes.

Bland judiska lobbygrupper och media hyses nu farhågor om att Trumps samarbeten med West och Fuentes kan leda till att de gör gemensam sak i presidentvalet 2024 och att Trump blir radikaliserad i judefrågan. Farhågorna lär inte minska sedan West – som skulle kunna bli viktig i Trumps valkampanj – verkar insistera på att Trump sätter USA:s intressen för Israels.

Inför presidentvalet 2016 höll Trump ett brandtal mot eliten där han pekade ut de tre globalistjudarna George Soros, Lloyd Blankfein och Janet Yellen som ledande inom den globala maktstrukturen och som ”inte har dina [amerikaners] intressen i tanken”. Under sin presidenttid fortsatte Trump att tala om hotet från globalister, men gjorde sig också känd som den mest Israelvänliga presidenten någonsin.