USA Nyligen kom beskedet att juden Milo Yiannopoulos skulle bli Kanye Wests kampanjmanager för det kommande amerikanska presidentvalet. Men den homosexuelle Yiannopoulos ska redan ha fått lämna kampanjen.

Den antisemitiske rapparen Kanye ”Ye” West tog nyligen det kontroversiella beslutet att anlita den homosexuelle juden Milo Yiannopoulos som kampanjmanager till 2024 års amerikanska presidentvalskampanj. Yiannopoulos har tidigare bland annat arbetat som redaktör på tidningen Breitbart och lämnade rampljuset 2017 efter att ha uttryckt att det inte är ”pedofili” att ”dras till någon som är 13 år och mogen”.

Under sin tid som kampanjmanager har Yiannopoulos bland annat hävdat att han arrangerade middagen hos USA:s tidigare president Donald Trump med Ye och Nick Fuentes för att ”straffa Trump”, något som både Ye och Fuentes har förnekat.

Men nu har Yiannopoulos bekräftat att han tvingas lämna Yes kampanj.

”Ye och jag har kommit till den gemensamma slutsatsen att jag borde lämna hans politiska team, skriver juden på Telegram. ”Jag kommer att fortsätta be för Ye och alla hans utmaningar”, fortsätter han.

Det är oklart vad anledningen till Yiannopoulos plötsliga avgång är. Men Ethan Ralph, som brukar anses ha god insyn i Yes verksamhet, skriver att det kommer efter ett misslyckat försök från den homosexuelle juden att utmanövrera Nick Fuentes, som den senaste tiden kommit att stå Ye allt närmare.

Ralph skriver på sin hemsida att han fått detta bekräftat av källor inom YE24-kampanjen som beskriver Yiannopoulos kuppförsök som att ”det var som om Brutus snubblade över sin egen toga”.

Det är i skrivande stund oklart vem som ersätter Yiannopoulos som kampanjmanager.