USA. Den judiske och homosexuelle debattören Milo Yiannopoulos väljer att lämna sin post på Breitbart efter kritik riktats mot honom efter ett uttalande kring pedofili. 

Milo Yiannopoulos.

Debattören och provokatören Milo Yiannopoulos medverkade nyligen i en podcast där han gav sitt stöd till förhållanden mellan yngre pojkar och äldre män, vilka han menade kan hjälpa unga pojkar att ”upptäcka vem de är”. 

Efter att ha mottagit stark kritik efter sitt uttalande väljer han nu att avgå som redaktör för den konservativa nyhetssajten Breitbart. Under sin medverkan i podcasten ska han bland annat ha sagt:

Pedofili är inte att dras sexuellt till någon som är 13 år och sexuellt mogen. Pedofili är att dras till barn som inte har nått puberteten.

Yiannopoulos hävdar själv att dessa uttalanden tagits ur sitt sammanhang och klippts ihop i efterhand och säger att han inte förespråkar pedofili på något sätt men han väljer ändå att lämna sitt uppdrag för Breitbart efter att dess chefredaktör Alex Marlow kallat uttalandena för fullständigt oförsvarbara. 

Det skulle vara fel att låta mitt olyckliga ordval avleda uppmärksamheten från mina kollegers viktiga rapportering, så i dag säger jag upp mig från Breitbart med omedelbar verkan, sade Yiannopoulos under en presskonferens under tisdagen. 

Källa:
MILO Resigns from Breitbart


  • Publicerad:
    2017-02-22 22:20