FILOSEMITISM Efter att ha kritiserat judar och judisk makt-organisationer går Kanye West nu i ett Instagraminlägg ut med att han numera tycker om judar. Vändningen kom enligt honom själv då han såg en film med en judisk huvudrollsinnehavare.

Den afrikanske rapparen Kanye West, eller Ye som han själv kallar sig, i månader varit i strid med diverse judisk-makt organisationer efter att han bland annat sagt att han ska gå ”defcon 3 på judarna”, ”jag älskar Hitler” samt ifrågasatt den påstådda förintelsens omfattning. Han har också fått pris som ”årets antisemit” av den judiska hatgruppen StopAntisemitism.

Nu går han i ett inlägg på sitt Instagramkonto ut med att han ”gillar judar igen” efter att han enligt egen utsago sett en film vid namn 21 Jump Street där den judiske skådespelaren Jonah Hill innehar en av huvudrollerna.

Yes vändning kommer efter en längre tids tystnad och frånvaro från rampljuset. Inlägget är i skrivande stund det enda som finns publicerat på rapafrikanens Instagramprofil. Han preciserar inte vilka scener eller vilket innehåll i filmen som påverkade honom att ”gilla judar igen”. Men han gör dock en sak klar: att han älskar den judiske huvudrollsinnehavaren i filmen. Han avslutar allt med orden: ”Tack Jonah Hill, jag älskar dig”.