KULTUR Kanye West har utsetts till årets antisemit av en obskyr judisk makt-grupp.

Den prisbelönte musikern Kanye West, numera känd som Ye, har vunnit ett nytt pris. Det är organisationen StopAntisemitism som har tilldelat 45-åringen priset ”årets antisemit”, skriver TMZ och flera andra medier.

— Kanye använder sin kändisplattform för att driva farliga antisemitiska teser om judar och makt, och han vägrar att sluta. Hans kontinuerliga angrepp och trångsynta uttalanden har resulterat i fruktansvärda antisemitiska handlingar utförda av vit maktrörelsen och andra grupper som vill skada judar, säger ordföranden Liora Rez.

De ”fruktansvärda handlingarna” Rez hänvisar till verkar vara att vita nationalister i USA har hängt upp banderoller med budskapet ”Kanye har rätt om judarna”.

Kanye har de senaste månaderna censurerats från sociala medier, fått tillgångar frysta och avtal med bland annat Adidas uppsagda efter att han framfört kritik mot judisk makt. Rapparen har också vägrat att pudla utan gick istället ut i en intervju med Alex Jones att han bland annat gillar Adolf Hitler och ifrågasätter den officiella versionen av förintelsen.

Kort därefter försökte Gavin McInnes ”rädda Kanye”, men även den intervjun slutade med att Kanye sa att judar inte kan bestämma vilka människor han älskar. Han sa också att judarna borde förlåta Hitler och ”gå vidare”, något många judar uppenbarligen inte gillar att höra då förintelsen är deras ”claim to fame” och främsta vapen för att kunna måla upp sig som moraliskt överlägsna andra människor.