CENSUR Den amerikanske rapparen Kanye West har stängts av från både Instagram och Twitter efter ”antisemitiska inlägg”. Censuren hyllas nu av Judiska ungdomsförbundet.

Först stängdes den kontroversielle ”afroamerikanske” rapparen Kanye West av från Instagram efter att ha delat en bild som antydde att hip hop-kollegan P. Diddy kontrolleras av judar.

När West sedan vände sig till Twitter och kommenterade avstängningen blev han även avstängd där för att ha skrivit att ”det roliga är att jag faktiskt inte kan vara antisemitisk för att svarta människor faktiskt också är judar” och att ”ni har lekt med mig och försökt att sänka alla som går emot er agenda”.

Att Kanye West nu blockeras även på Twitter hyllas av Judiska ungdomsförbundet, som dock får massiv kritik för sin censuriver.

”För att bevisa att vi inte har makt, så stänger vi av alla, som kritiserar oss för det!”, skriver exempelvis en användare medan en annan ironiskt konstaterar hur märkligt det är att man alltid blir censurerad ”just när man sagt något om judar”.

Enligt EuroWeeklyNews är det inte första gången som Kanye West anklagas för antisemitiska kommentarer. Senast i torsdags ska West ha gästat Fox News och där uttryckt att juden Jared Kushner, som är Donald Trumps svärson, ska ha förhandlat fram politiska överenskommelser med Israel med personliga kapitalvinster som mål. Exakt vad som är antisemitiskt med den slutsatsen framgår dock inte.