USA Efter att rapparen Kanye West uttryckt antisemitism har han stängts av från sociala medier. Nu vill han köpa den alternativa plattformen Parler.

Sedan den svarta rapparen Kanye West, även känd som ”Ye”, publicerat antisemitiska utspel på sociala medier har han stängts av från både Twitter och Instagram.

Nu säger rapparen att han vill köpa den alternativa sociala medie-plattformen Parler, som tidigare har tagits bort från både Apple:s och Androids appbutiker, men som nu har fått komma tillbaka efter att man lovat att moderera innehållet på plattformen.

Plattformen lanserades 2018 och blev snabbt ett tillhåll för konservativa, nationalister och andra som censurerats på större plattformar. Efter att den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump stängdes av från Twitter strömmade tiotusentals användare till.

— I en värld där konservativa åsikter anses vara kontroversiella måste vi se till att vi själva har rätten att uttrycka oss fritt, säger West i ett pressmeddelande på Parlers hemsida.

Även Parlers VD, George Farmer, beskriver hur avtalet kommer att ”förändra hur världen tänker om yttrandefrihet. Ye gör ett banbrytande steg in i det fria medieutrymmet, och kommer aldrig att behöva frukta att bli borttagen från sociala medier igen”, enligt pressmeddelandet.

Värdet på köpet förväntas offentliggöras innan årsskiftet.