USA Kanye West konfronterades nyligen på en parkeringsplats av journalister som ville få honom att backa från sin kritik mot judisk makt. Men istället valde den kontroversielle rapparen att undervisa dem.

Under fredagen blev den amerikanske rapparen Kanye West konfronterad av ett gäng journalister och paparazzi-fotografer efter att ha besökt sin dotters basketmatch. Journalisterna började direkt att pressa rapparen angående tidigare påstått antisemitiska utspel.

Men Kanye West vägrade att ”be om ursäkt” eller ta tillbaka sina uttalanden om judisk makt.

— Jag insåg inte att det var antisemitiskt att säga ”vet ni vad, jag har en judisk advokat, jag har ett judiskt skivbolag, jag har en judisk leverantör”, sa West till journalisterna.

Han visade också journalisterna på sin telefon hur många judar som finns i toppen i nöjesbranschen, i företag efter företag. West pekade också på att DEFCON (som han själv använde i meningen gå death [sic!] con 3 på alla judar är en beredskapskala för försvar och kopplade det till alla attacker som skett mot honom den senaste tiden.

— Uppenbarligen behövde jag extra försvar, sa Kanye West.

Han valde dock att backa angående utspel om George Floyds död, som han tidigare hävdade berodde på fentanyl och inte polisen. Men efter alla attacker mot honom menar han att han nu förstår hur det är att ha ”ett knä mot nacken”.

— Jag vill be om ursäkt. För Gud har visat mig genom det Adidas gjorde, genom vad media gjorde, så vet jag hur det känns att ha ett knä mot nacken just nu.

West tog också upp att han flera gånger upplevt att judiska bossar gått samman mot hans intressen, samt att en judisk läkare feldiagnosticerat honom med bipolär sjukdom och erbjudit honom en massa piller.

— Om jag var medicinerad just nu så hade ett piller kunnat bytas ut och det hade blivit som med Prince eller Michael Jackson igen. Men eftersom jag inte tog emot medicinen så är jag förmögen att tala med er här, klar i huvudet och helt transparent.

Kanye West har också delat ett inlägg på Instagram där han uppmanar alla att ”visa sina kontrakt”, i filmbranschen, musikbranschen och idrottsbranschen, för att motbevisa hans påståenden om judisk makt. Inlägget har i skrivande stund närmare en miljon gilla-markeringar.