JUDISK MAKT Vägrar be om ursäkt över sitt stöd till ”antisemitisk film”. En i raden av afrikaner i USA som uttalar sig kritiskt mot judar.

Brooklyn Nets spelaren Kyrie Irving är den senaste i raden av svarta kändisar som hamnat i blåsväder efter att han delat en länk till ”Hebrews to Negroes: Wake Up Black America!”, en film som påstår att judarna till stor del styrde slavhandeln mellan Afrika och USA.

Enligt Jewish Telegraph Agency är det ett faktum att judar deltog i slavhandeln. Vidare påstås i samma tidning enligt ”experter” att påståendet som framförs i filmen varken är sant eller falskt, utan faller i den tredje kategorin ”antisemitiskt”.

Irving vägrar, precis som Kanye West innan honom, att backa från sina uttalanden. Under en presskonferens gavs han tillfälle att pudla varpå hans svar blev:

— Jag kommer inte att ta tillbaka något som jag tror på. Jag kommer bara att bli starkare, för att jag inte är ensam. Jag har en hel armé omkring mig.

Jospeph Tsai, som är Brooklyn Nets kinesiske ägare, beklagade sig över situationen och sade sig vara besviken över att Irving delar ”antisemitisk desinformation”.

Enligt New York Post har den ökända judiska lobbygruppen ADL redan börjat sin påtryckningskampanj för att få Irving att ta avstånd från sina handlingar. Man har kontaktat både Brooklyn Nets samt gått direkt till NBA:s ledning. Irving har inte personligen diskuterat med ADL utan skickat ett ombud till ett möte med lobbygruppen.

En observation av den möjligtvis ”antisemitiska” karaktären är att hälften av lagen i NBA har judiska ägare. Detta uppger den judiska tidningen Forward.