USA Den afroamerikanske komikern Dave Chappelle gästade i lördags Saturday Night Live. I den skämtade han öppet om Kanye West och judisk makt.

https://youtu.be/RuR6XoGzlyM

Under lördagens livesända avsnitt av amerikanska Saturday Night Live (SNL) kom den svarte komikern Dave Chappelle att ta upp fallet med rapparen Kanye ”Ye” West och hans offentliga kritik av judisk makt.

”Jag fördömer antisemitism i alla dess former och jag står med mina vänner i det judiska samfundet”. Och så, Kanye, gör man när man köper sig tid, inledde Chappelle sin monolog.

Efter detta skämtade Chappelle en hel del om judisk makt och afroamerikaner.

"Om de är svarta så är de ett gäng, om de är italienare så är de en maffia men om de är judar så är det en slump och du pratar aldrig om det."

-Dave Chappelle

Men Chappelle tog även upp situationen med basketafrikanen Kyrie Irving, som är hårt ansatt av judisk makt efter att ha kritiserat den och tagit ställning för Kanye West. Enligt Chappelle har judarna ”lidit mycket”, men han hävdar samtidigt att de inte kan ”skylla sina problem på svarta amerikaner”.

Chappelle avslutade sin monolog med att säga att han hoppas att judarna inte förstör hans karriär nu.

Chappelle, som tidigare gjort sig ovän med diverse judiska lobbygrupper efter att ha skämtat om hbtq-rörelsen, är senast i raden av svarta amerikaner som direkt eller indirekt uttalat stöd för Kanye West och hans utspel om judisk makt.