SVERIGEDEMOKRATERNA Rebecka Fallenkvist har väckt judarnas ilska efter att hon inte visat förintelseikonen Anne Frank tillräcklig respekt och vördnad.

SD-politikern och medieprofilen Rebecka Fallenkvist väckte igår ett ramaskri i media efter att hon i en story på Instagram recenserat Anne Franks dagbok.

Fallenkvist skrev att hon hade läst 50 sidor i dagboken och att Anne Frank endast gett intrycket att vara ”sedeslös” och ”kåtheten själv”. Denna ärliga reaktion från Fallenkvists sida blev sedan utmålad som en skandal i bland annat de judiskt ägda tidningarna Expressen och Dagens Nyheter, trots att dagboken även officiellt fick redigeras när den ursprungligen publicerades efter kriget just eftersom den innehöll för mycket snusk. I efterhand har nyare versioner av dagboken som inkluderar Franks sexuella fantasier publicerats och det är uppenbarligen en sådan version Fallenkvist läser och reagerar på.

Judemedia hänvisar till judiska organisationer

När DN och Expressen skriver om ”kritiken” mot Fallenkvist är det uteslutande kritik från judiska organisationer de pekar på. Judiska centralrådet har krävt att SD tar avstånd från Fallenkvists inlägg och Judiska Ungdomsförbundet kallar inlägget ”smaklöst” och ”vidrigt”.

Noterbart är att Judiska Ungdomsförbundet, som har ett väldigt aggressivt trollkonto på Twitter, ljuger om Anne Frank och säger att hon ”mördades i Förintelsen”, trots att Frank de facto även enligt den officiella versionen dog av sjukdom 1944 i Bergen-Belsen.

Taktiskt avståndstagande efter snygg "hundvissling"

I uttalanden till DN och Expressen skriver Fallenkvist själv att hon tagit ner inlägget eftersom folk ”missförstått” det och att hennes tanke var att belysa hur Anne Frank var en vanlig ungdom och kontrastera det mot ”nazismens ondska”.

Båda medierna missar dock det faktum att Fallenkvist av en händelse i storyn också hade lagt in musik från den svarte rapparen Kanye West som ställer inlägget i en helt annan dager. Detta då rapparen i fråga de senaste veckorna uteslutande uppmärksammats för påstådd antisemitism och faktiskt skrivit att han ska gå ”death con 3” [sic] på judarna, varför det knappast är en slump att Fallenkvist lägger in hans musik i ett inlägg som redan i sig provocerar judar.

Incidenten påminner om hur Fallenkvist i berusat tillstånd utbrast ”helg seger” under valnatten, vilket också var impopulärt hos de svenskfientliga medierna men uppskattades bland mer radikala nationalister i Sverige.