SD Efter den senaste tidens skandalrubriker väljer Rebecka Fallenkvist (SD) att kliva av sina uppdrag i regionfullmäktige och mediekanalen Riks.

Rebecka Fallenkvist, en av programledarna för mediekanalen Riks och nyligen invald i Stockholms regionfullmäktige för SD, stängdes nyligen av från partiet efter vad som har beskrivits som antisemitiska utspel i sociala medier, där hon skämtat om ”förintelseoffret” Anne Frank.

Hennes uttalande har väckt uppmärksamhet både i Sverige och internationellt, där mäktiga judiska lobbygrupper har krävt hennes avgång.

Lämnar sina uppdrag

Nu meddelar Fallenkvist via Instagram att hon lämnar sitt uppdrag både inom Riks och inom regionfullmäktige.

Ofta, för att faktiskt skapa debatt och generera engagemang, har jag legat nära ’gränsen’. Den svårdefinierade gränsen mellan vad man kan säga för att väcka debatt och påverka men utan att uppfattas som för hård eller ’gå för långt'”, kommenterar Fallenkvist bland annat.

Flyttas inom partiet

Fallenkvist lämnar nu sina mer utåtriktade uppdrag för partiet, men kommer enligt uppgift att omplaceras inom SD. Partiet bekräftar för Aftonbladet att Fallenkvist flyttas till SD:s ekonomiavdelning, där hon arbetar under ekonomichefen Lena-Karin Lifvenhjelm.

Några som inte nöjer sig med omflyttningen är Judiska Ungdomsförbundet, som beskriver hur Fallenkvist ”befordrats” för sina uttalanden.

SD signalerar alltså att det inte är några problem att förminska Förintelsens offer utan det belönas istället med ett nytt jobb”, kommenterar den judiska lobbygruppen på Twitter.