TWITTER Efter att förgäves ha försökt att få Twitters ledning att ta tag i problemen med barnporr på tjänsten har företaget äntligen fått en ledning som bryr sig. Detta uppger Eliza Bleu, som själv kidnappades av en pedofil som barn.

I flera år försökte Eliza Bleu, som själv kidnappades av en pedofil som barn, få Twitters ledning att ta frågan om den stora mängden barnporr på plattformen på allvar. Under tio år hade Twitter inte ens någon funktion för att rapportera barnporr.

I februari i år införde man dock en funktion där användare enkelt kunde rapportera barnporr. Men efter bara någon månad tog man helt plötsligt bort funktionen, utan förklaring.

I januari 2021 kunde Nordfront också rapportera om att en 17-årig pojke stämde Twitter efter att företaget vägrat ta bort filmmaterial på pojken där han var 13 år gammal i en sexakt på ett annat barn, som han tvingats till av en pedofil. När pojken anmälde inlägget fick han efter flera veckor veta att Twitter undersökt inlägget och kommit fram till att det inte strider mot Twitters regler och därför skulle vara kvar på plattformen.

Under samma tid stängde Twitter av tusentals konton endast för att de uttryckt avvikande åsikter om exempelvis massinvandring, hbtq, judisk makt, covid-19 eller 2020 års amerikanska presidentval – däribland den då sittande amerikanske presidenten Donald Trump.

Twitters nya ledning prioriterar att få bort barnporren

När Elon Musk tog över Twitter var en av hans första åtgärder att rensa ut den vänsterliberala företagsledning som tagit fram de kontroversiella ”community-reglerna”. Samma regler som alltså försvarar barnporr men censurerar politiska åsikter som inte följer judisk medias dogmer.

Knappt tre veckor efter att Musk tagit över Twitter började konkreta steg tas för att bekämpa barnpornografiskt material, som tidigare alltså spridits på plattformen med den tidigare företagsledningens hjälp.

Eliza Bleu har uppdaterat sina följare om hur hon kunnat samarbeta med Twitters nya ledning och de stora framsteg som gjorts sedan företagets vänsterliberala regim kastats ut. Bland annat har de tre främsta hashtags som använts för att sälja barnporr i princip helt försvunnit.

Elon Musk själv uppger också att bekämpandet av barnporr numera är företagsledningens främsta prioritet.