YTTRANDEFRIHET Alla som fått problem med sin arbetsgivaren för något man postat eller gillat på Twitter kommer att få hjälp av företaget. Detta lovar Elon Musk i ett nytt utspel.

Det är inte helt ovanligt att folk får problem med sin arbetsgivare för något man gjort eller skrivit på sociala medier. I vissa fall har anställda till och med avskedats efter att ha skrivit eller gillat något alldeles för politiskt inkorrekt för chefens smak.

Nu har dock ägaren för X [tidigare Twitter] Elon Musk gått ut och lovat att alla som fått problem med arbetet på grund av hans plattform kommer att få hjälp. I ett inlägg på X skriver Musk att IT-jätten kommer att betala alla juridiska kostnader om man exempelvis avskedas eller diskrimineras för något man postat eller gillat på X. Musk tillägger också att det inte finns något tak för kostnaderna som X kan ta på sig.

Inlägget fick snabb spridning och följdes av en rad svar där användare rapporterar alltifrån avsked eller andra typer av arbetsrättsliga och diskriminerande åtgärder på arbetsplatsen. Många frågar också hur man formellt ska kunna inkomma till X med förfrågan om ekonomiskt stöd. I skrivande stund har Musk dock inte förtydligat detta.