JUDISK MAKT Under slagordet ”X Out Hate” har hundra judiska bossar skrivit under ett upprop där de kräver judisk censur av plattformen X. Enligt judebossarna utgör både Musk och X ”en fara för judar”.

”Vi har sett på med skräck hur en ny nivå av antisemitisk diskussion har spritt sig likt en löpeld på en av USA:s största sociala medier-nätverk”, skriver över hundra judiska bossar på kampanjsajten ”X Out Hate” som riktar sig direkt mot plattformen X (tidigare Twitter) och dess ägare Elon Musk.

Enligt sajten är initiativtagarna högt uppsatta judar, såsom ”rabbiner, ledare för judiska organisationer, artister, aktivister och akademiker”. Det ska röra sig om personer med ”skilda ideologier och övertygelser” som dock enas i att ”adressera faran som Elon Musk och X representerar för judar och andra”. Enligt Jerusalem Post är den stora majoriteten av de som signerat upproret tillhörande judenhetens liberala falang.

Som främsta exempel på hur farlig Elon Musk är tar man upp det faktumet att X-ägaren själv involverade sig i #BanTheADL-kampanjen på plattformen. Man påstår också att Musk ska ha spridit ”antisemitiska myter” såsom att ”65 procent av judiska college-studenter stöder censur” – vilket judarna alltså tycker är ett gott skäl till att utsätta Musk för just censur.

Dessutom har Musk, enligt sajten, spritt ”konspirationsteorier” rörande judar som George Soros och Rothschild-familjen samt ”teorin” om ett pågående folkutbyte.

Nu kräver man att storfinansen, där Disney, Apple och Amazon nämns vid namn, säger upp alla affärsförbindelser med X och Elon Musk. Detta eftersom det har det har varit ett ”bortkastat misslyckande” att ”vädja till honom direkt” som man påstår att exempelvis judisk makt-gruppen ADL har gjort.

Avslutningsvis skriver ”X Out Hate”:

Yttre påtryckningar som slår till där det skadar honom [Elon Musk] som mest är den enda effektiva åtgärden. Att inte göra det kommer att leda till fortsatt spridning av extremism och antisemitism. Detta hotar inte bara judar: det hotar ett fritt samhälle och alla som drabbas av konspirationsteorier som kan kopplas till antisemitism.