JUDISK MAKT Elon Musk har återigen skapat kontroverser på X genom att kritisera judisk makt i allmänhet och ADL i synnerhet. Musk skriver att han är trött på att vita ständigt beskylls för antisemitism.

När kampanjen #BanTheADL trendade på X (tidigare Twitter) valde plattformens ägare Elon Musk att delta i kampanjen och diskutera judisk makt helt öppet. Musk hävdade till och med att han skulle stämma ADL för de attacker mot Twitter judisk makt-gruppen legat bakom.

Nu har Musk återigen gett sig in i diskussionen om judiskt inflytande över den politiska diskussionen. Bland annat håller Musk med om att ”tendensen att skylla antisemitism på vita amerikaner, den mest filosemitiska gruppen i modern historia, är väldigt upprörande”.

I andra inlägg kritiserar han hur ADL och andra judiska grupper ständigt anklagar vita för antisemitism i Europa och Nordamerika när det i själva verket är framförallt invandrargrupper som ogillar judar.

”Detta är för att de inte, utifrån sina egna läror, kan kritisera de minoritetsgrupper som är deras främsta hot”, skriver Musk. När en användare skriver att det är orättvist att dra alla judiska grupper över en kant skriver Musk att det förvisso inte gäller alla judar, men att hyckleriet inte heller är begränsat till ADL.

”Och med risk att låta repetitiv är jag djupt förolämpad av ADL:s budskap och varje annan grupp som främjar antivit rasism eller antiasiatisk rasism av alla slag. Jag är less. Lägg av nu”, skriver Musk.