JUDISK MAKT Komikern Danny Polishchuk har lagt upp ett filmklipp på X där han låtsas vara ”ADL:s vice ordförande Martin Goldlust”. Polishchuk som själv är jude driver friskt med ADL:s censuriver.

Nordfront har tidigare skrivit om kraven på att stoppa den judiska lobbygruppen Anti-Defamation League (ADL) på X (tidigare Twitter). Allt fler användare har tröttnat på judisk makt-gruppen, som använder sitt inflytande för att tysta oliktänkande på plattformen.

En som nu gett sig in i debatten är den judiske komikern Danny Polishchuk från New York. På X har han lagt upp ett filmklipp där han presenterar sig som ADL:s vice ordförande ”Martin Goldlust”. Budskapet är att ADL ber alla att ”sluta kränka oss”.

Polishchuk driver bland annat med ADL:s ökända databas över påstått rasistiska ord och begrepp, där en rad siffror finns med.

— Nummer som 3, 6, 8, 9, 12, 13, 16, 18, vilket är udda eftersom det också är ett lyckotal för judar, 23, 28, 33, 38, 52, 89, 90.,100, 109, 110, 111. 311, vilket är märkligt eftersom det är ett informationsnummer i många städer plus ett anständigt band, 318, 511 och slutligen 735, informerar komikern i klippet.

— Plus bokstäverna h, k, x samt en rad vokaler som jag inte orkar gå in på, fortsätter han.

Klippet har uppskattats och kommenterats av X:s ägare Elon Musk, som tillägger ett eget exempel på ADL:s absurditet.

”ADL gör motsvarigheten till att inte bara säga att vi måste förbjuda ordet ´hundvissling´, utan även alla slags omnämnanden av vissling överhuvudtaget, vilket verkligen påverkar visslargemenskapen”, skriver Musk.

Musk har tidigare hävdat att ADL ligger bakom det massiva raset av annonsintäkter som drabbade honom när han tog över Twitter. Även om Musk i skrivande stund fortfarande tillåter ADL på X har han hävdat att han tänker stämma judisk makt-gruppen på miljardbelopp för attackerna mot plattformen.