TWITTER Elon Musk håller återigen en omröstning på sin privata Twitter om att införa en generell amnesti för avstängda konton. Andra gången på kort tid.

Förra veckan höll Twitters nya ägare Elon Musk en omröstning bland användarna om huruvida USA:s förre president Donald Trump skulle tillåtas använda sitt Twitterkonto. En omröstning där 51,8%, av de över 15 miljoner som röstade, ville återställa ex-presidentens konto. Något som oroade ADL-bossen Greenblatt.

Dagen efter öppnades den amerikanske rapparen Kanye Wests konto igen, som blev nedstängt efter att han skulle uttalat sig ”antisemitiskt”. Något som gav ramaskri hos vissa ”woke”-användare, där de skrev att de skulle sluta använda Twitter.

Nu har Musk dragit igång en ny omröstning. En omröstning om att utfärda en generell amnesti för avstängda konton, med undantaget att de inte gjort något olagligt eller spammat oerhörda mängder.

Hittills har 3,1 miljoner användare röstat och ja-sidan leder med 72%. Om Musk låter folket bestämma i även den här frågan återstår att se.