MEDIA Nyligen publicerades första avsnittet av Tucker Carlsons nya show ”Tucker on Twitter”. Men nu försöker Fox News sätta stopp för programmet.

Fox News sparkade under våren sitt stjärnskott Tucker Carlson under mystiska omständigheter, trots att han var den överlägset mest populära tv-kommentatorn i USA.

Snart kom Carlson också att meddela att han skulle starta ett liknande program som ”Tucker Carlson Tonight”, fast på Twitter. Under onsdagen publicerades också det första avsnittet av ”Tucker on Twitter”:

Men nu rapporterar Axios att Fox News anser att Carlson begått ett kontraktsbrott genom att sända en show på Twitter. Fox News menar att deras kontrakt med Carlson inte går ut för än 2025 och att det uttryckligen förbjuder att Carlson sänder någon typ av tv-show som inte sker i Fox News regi.

Enligt uppgifter håller mediejättens advokater nu på att undersöka möjligheterna att vidta juridiska åtgärder och stämma Carlson. Axios uppger att Carlsons advokater kommer att lägga upp ett försvar utifrån den amerikanska konstitutionens första tillägg, som bland annat behandlar yttrande- och pressfrihet.

— Fox försvarar hela sin existens med yttrandefriheten som grund. Nu vill de ta ifrån Tucker Carlson rätten att uttrycka sig fritt bara för att han använde sig av sociala medier för att dela med sig av sina tankar om aktuella händelser, säger Carlson advokat Bryan Freedman i en kommentar till Axios.