USA Ett nytt klipp med Tucker Carlson som publicerats efter han avskedades från Fox News har blivit viralt. I klippet går Carlson till hårt angrepp på USA:s politiker och medier.

Som Nordfront tidigare har rapporterat har Fox News Tucker Carlson avskedats i ett hastigt drag från mediejätten. Carlson avskedades trots att han är den överlägset mest populära tv-kommentatorn i USA och en viktig inkomstkälla för Fox News. Mäktiga judiska krafter ser ut att ha legat bakom nedstängningen av Carlson, som var den enda kommentatorn i amerikansk tv som regelbundet tog upp kontroversiella ämnen såsom kriget i Ukraina, censur, valfusk och läkemedelsindustrin.

I efterhand har det bland annat kommit fram att en judinna som tidigare arbetat på Carlsons show stämt honom på grund av att han uppskattade ”antisemitiska skämt”.

Carlson har nu publicerat ett klipp på sin Twitter, där han inte direkt kommenterar Fox News beslut att avskeda honom. Däremot går han till hårt angrepp mot både USA:s politiker och medier.

— När man har lite tid över så inser man hur oerhört korkade de flesta av debatterna man ser på tv idag är. De är totalt irrelevanta och betyder ingenting. Om fem år kommer ingen ens att minnas dem.

Samtidigt konstaterar Carlson att denna tids viktiga frågor, såsom krig, rättigheter, vetenskap, demografiska förändringar, storfinansen makt och naturtillgångar inte diskuteras överhuvudtaget.

Enligt Carlson har USA:s partier ”kommit överens om vad som tjänar deras intressen” och därför gemensamt slagit ner på all form av öppen diskussion.

— Plötsligt ser USA väldigt mycket ut som en enpartistat, säger Carlson.

— Det är en deprimerande insikt, men det är inte permanent. Våra nuvarande dogmer kommer inte att hålla i längden eftersom de är hjärndöda. Det finns ingen som i verkligheten tror på dem och ingens liv har förbättras av dem. Denna stund är till sin natur alldeles för löjeväckande för att kunna fortsätta, så den kommer inte att göra det, fortsätter han.

I skrivande stund har närmare 640 000 personer sett klippet, som retweetats av 145 000 användare.