LÖGNPRESSEN DN:s Ingmar Nevéus hyllar avskedandet av Tucker Carlson och skriver att den populäre tv-kommentatorn ”har varit ett språkrör för Putin”. Nevéus ”bevis” är att Carlson ogillar Bidens militanta globalism och att han även är populär i Ryssland.

Den nyligen avskedade opinionsbildaren Tucker Carlson var den ende politiske kommentator av sitt slag i USA som kritiserade Washingtons agerande i Ukrainakriget i sitt program på Fox News. I övrigt har den militanta globalismen fått ett kompakt stöd av en samlad ”amerikansk” press.

Därför anklagas han nu av den judiskägda dagstidningen Dagens Nyheter för att ha varit Rysslands president Vladimir Putins ”språkrör” under konflikten.

Det är i en artikel som signerats av DN:s så kallade Europakorrespondent Ingmar Nevéus som Carlson anklagas för att ha gått Moskvas ärenden. Nevéus citerar bland annat ett påstått utskick från Kreml till ryska journalister som den amerikanska vänstersajten ”Mother Jones” publicerat:

Det är ofrånkomligt att använda så många klipp som möjligt med den populära Fox News-journalisten Tucker Carlson, som skarpt kritiserar USA:s och Natos agerande, betonar deras negativa roll som utlösare av konflikten i Ukraina, och deras provokativa beteende gentemot Ryssland och president Putin personligen.

Tucker Carlson har också ifrågasatt besattheten av Ryssland och Putin hos Demokraternas krigshökar.

— Varför vill Demokraterna att du hatar Putin? Har han flyttat alla medelklassjobb i din stad till Ryssland? Har han kallat dig rasist? Har han hotat att ge dig sparken för att du inte håller med honom?, sa Tucker strax innan den ryska invasionen av Ukraina.

"Rysk propaganda" att konstatera att USA sprängde Nord Stream

Enligt DN har Tucker Carlson också ”utan bevis” hävdat att USA låg bakom sprängningen av Nord Stream. Detta trots att tidningar som DN och andra judiska publikationer både pekat ut Ryssland som skyldigt och okritiskt spridit Washingtons narrativ om ett gäng ukrainare i en segelbåt trots att det till skillnad från Seymour Hersh avslöjande om attentaten aldrig presenterats några belägg överhuvudtaget för dessa teorier.

Carlson anklagas även för att ha presenterat ”förfalskad statistik” om ryska respektive ukrainska förluster i kriget från Pentagonläckorna och hävdat att ”Ukraina förlorar kriget”. Att statistiken skulle vara förfalskad är dock inte belagt, utan något som Washington hävdat i samband med läckorna.

Nevéus anklagar också Tucker Carlson för att ha uppmärksammat att amerikanska soldater deltar i kriget i Ukraina. DN-propagandisten försvarar dessutom USA:s agerande med att påstå att det bara ”finns en liten amerikansk styrka i Kiev, som skydd för diplomater”.

Är en av Bidens mest inflytelserika kritiker

Tucker Carlson har varit en av president Joe Bidens främsta och mest inflytelserika kritiker. Nyligen har Carlson intervjuat Bidens mest kontroversiella utmanare om presidentposten: Republikanen Donald Trump och demokraten Robert F. Kennedy Jr. Fox News avskedade Tucker Carlson dagen innan Biden aviserade att han ställer upp för omval i nästa års presidentval.

Fristående journalister har också hittat bevis för att Vita huset satt press på sociala medier-jättar som Twitter och Facebook om att censurera Carlson. Bidens regim har också använt NSA för att spionera på honom.

Efter avskedet har Carlson publicerat ett klipp på Twitter där han går till angrepp mot USA:s politiker och medier och beskriver den offentliga debatten i landet som ”hjärndöd”. Enligt Carlson är kriget i Ukraina en av de frågor som uppenbarligen inte får diskuteras i offentligheten överhuvudtaget.