USA. NSA anklagas för att övervaka Tucker Carlson i syfte att skada programledaren.


I söndags kontaktades Fox News av en visselblåsare som avslöjade att NSA övervakar mediebolaget och planerar att läcka deras privata mejl. Denna person hade detaljerad information om Tucker Carlson, programledare på Fox News, från dennes privata email.

Nu har Tucker Carlson gått ut med det hela i sitt program. Carlson konstaterar att det är olagligt av NSA att spionera på amerikanska medborgare och ett hot mot demokratin när den sittande regeringen övervakar medborgare och medier i syfte att skada dem.

Fox News har intervjuat Vita husets pressekretare Jen Psaki som inte vill svara på frågan om Biden-administrationen känner till att NSA övervakar amerikanska medborgare och om Carlson är en av dem. Hon hänvisar istället till NSA, men när Fox News försöker kontakta NSA:s chef Paul Nakasone blir de aldrig framsläppta. Senare går NSA ut med ett uttalande där de svarar på påståenden som Fox News aldrig gjort. Det intressanta i uttalandet är att NSA inte förnekar att man övervakat Tucker Carlsons samtal.


  • Publicerad:
    2021-06-30 15:50