USA President Joe Bidens chef för digital strategi försökte förmå Facebook att censurera en av Bidens främsta kritiker förra året. Han ska ha begärt censur av opinionsbildarna Tomi Lahren och Tucker Carlson för att de ifrågasatt covidvaccinets effekt.

Efter alla avslöjanden om hur Demokraterna i USA haft en stor roll i Twitters censur av oliktänkande har det börjat framkomma hur det vänsterliberala partiet även lagt sig i yttrandefriheten på andra sociala medier.

Bland annat ska man ha försökt att tysta en av sina främsta kritiker, Fox News-profilen Tucker Carlson, på Facebook. I ett mejl från Vita husets chef för digital strategi Rob Flaherty framgår det att Vita huset vill att Facebook censurerar Carlson samt Tomi Lahren, programledare för programmet Tomi på tv-kanalen TheBlaze. I båda fallen vill Vita huset att de censureras på grund av kritik mot covidvaccinet.

Tucker Carlson är en frän kritiker av Joe Bidens regim och det vänsterliberala etablissemanget i USA i allmänhet. Hans frispråkighet har tidigare bland annat lett till att han under Bidens presidentskap övervakats av NSA, trots att den amerikanska spionorganisationen rent formellt inte får övervaka amerikanska medborgare.